Ексклюзивы
четверг, 12 мая 2011 12:51

Чого насправді бракує українській міліції?

 

Мерія російського міста Набережні Челни подарувала місцевій поліції кілька сегвеїв - електричних самокатів. Зробили це два тижні тому під час відкриття тамтешнього парку культури й відпочинку. Мер Василь Шайхразієв сказав, що безпечний та екологічно чистий транспорт поліції необхідний, "щоб вона була мобільною".

Ми запитали читачів: чого бракує українській міліції?

Міліції явно не вистачає комп'ютерів. Видали племінниці паспорт із даними, написаними від руки. Ще й із трьома помилками. Міняти не хочуть, бо за кожен бланк треба звітувати.

Ярослав ШИРОКИЙ, 36 років, фермер, Жмеринка на Вінниччині

Хабарів. Неодноразово зверталася до них по допомогу, бо сусіди-алкоголіки поводяться неспокійно. Б'ють тарілки, аж через стіни чутно. Ми навіть підписи збирали, а результату ніякого. Без хабарів міліція бездіяльна.

Ярослава ОСАДЧУК, 22 роки, учитель математики, Київ

Нашому відділку подарував би двох чи трьох коней. До мами у віддалене село не хочуть їхати, навіть якщо кажеш, що сусід дружину вбиває. То машина в них несправна, то був дощ і мотоцикл загруз. По дільничного треба самому їхати.

Сергій КОТЕЛЕЦЬ, 48 років, власник магазину, Чернівці

Канцтоварів. Щотижня з місцевого відділку приходить капітан і просить пачку-дві офісного паперу. За це шефові приносять усі документи на машину прямо в офіс. Якщо немає пачки, то бере і 50-100 листків.

Євген ЛЕОНОВ, 22 роки, працівник копіювального центру, Київ

Якби десь продавалася, купив би міліції совісті. Усі знають: щоб відмазатися від тюрми, дешевше платити не судді, а ще міліціонерам. За це і п'яного водія зроблять свідком, і злодія - мало не святим.

Юрій БОРТКО, 67 років, пенсіонер, Дніпропетровськ

У нашій міліції немає вродливих жінок. Проходив як свідок у справі й бачив, що симпатичною була тільки судмедексперт. Решта - страшні, як смертна кара. До таких і на роботу не хочеться йти, і стимулу немає додатковий злочин розкрити.

Микола ХІМКА, 28 років, менеджер із продажу, Львів

Їм бракує бабки-ворожки на півставки - щоб самих міліціонерів відшіптувала. Хто не піде з молодих - усі спиваються. Десь потраплять в аварію, місяць не п'ють, а тоді знову зриваються. Я через це пішла вагітною від чоловіка.

Олена КУЧЕР, 33 роки, продавець, Полтава

Нашому відділку треба докупити ще 20-25 стільців. Люди стоять по кілька годин у черзі, щоб здати документи чи забрати паспорт, а сісти нема куди. Вагітні з пенсіонерами мало не б'ються за місце.

Віктор ДАВИДОВ, 41 рік, програміст, Київ

Сина зловили з "косяком". Крім хабара, сказали купити ще чаю, кави та дві ковдри.

Василь ПОПОВИЧ, 52 роки, слюсар, Ужгород

Самі скидалися на нормальний фотоапарат. Бо те, що приходить централізовано - якесь одноразове. Навіть наручники після особливо буйних розходяться.

Юрій ШЕМ'ЯКІН, 27 років, міліціонер, Донецьк

Порозуміння з народом. Пам'ятаю, як складав іспит у ДАІ. Товстий даїшник сидів поруч і домовлявся по телефону, кого на іспиті прикрити, а кого - зрізати. Таке відчуття, що він - не міліціонер, а якийсь бандюган.

Олександр ДВОРЕЦЬКИЙ, 20 років, студент, Київ

Сейчас вы читаете новость «Чого насправді бракує українській міліції?». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть