Проти Франції збірна України може зіграти в економрежимі

Наступні матчі важливіші

24 березня збірна України з футболу стартує у відборі на Кубок світу-2022. Треба правильно розставити пріоритети.

Починаємо на виїзді проти Франції. Перемогти буде надскладно. Особливо через кадрові проблеми. Припускаю, що на "Стад де Франц" гостями буде зіграний матч в економрежимі. З фінами 28 березня та казахами, 31-го, потрібно брати 6 очок. Стратегічно ці матчі набагато важливіші за Францію.

Невиклик Віталія Буяльського, одного із лідерів "Динамо", свідчить, що змін моделі гри не варто чекати. Штаб збірної свідомо йде на зменшення варіантів, які вони використовують.

Є надія на більш зрілу гру від Руслана Малиновського, який підвереджує свій рівень у клубі. А ще – Зінченка та Яремчука. Тривожно за оборону. Є молоді захисники, яких потрібно награвати на рівні національної команди.

На флангах півзахисту доволі непогано укомплектовані. Так, травмований Циганков, Коноплянка та Ярмоленка – не в формі. Проте є Зубков, Марлос, Караваєв, врешті-решт.

Пятов не має практики в клубі. Але не думаю, що втратить місце основного воротаря збірної. У нього достатньо досвіду. Роль воротаря важлива як організатора оборони. Трубін талановитий, але на сьогодні оборону збірної не організує.

Пятов залишиться основним воротарем збірної

Результати "Шахтаря" показують, що відсутність Степаненка – це проблема. В збірній зараз шанс отримає Сидорчук. Динамівець має довести своє право на гру в стартовому складі національної команди.

Не варто повертатися до розгромної поразки від французів у товариському матчі восени. Так може статися, але повторюватися не буде. Можна програти, коли все не співпадає. Зараз той випадок, коли кабінетна поразка від Швейцарії — це можливість показати, що нас не варто ображати.

У спорті є поняття "дисципліна". Якісний гравець виходить на всі матчі із високим рівнем мотивації. Матч проти слабших команд - це можливість потренувати дисципліну, коли ти виходиш в ролі фаворита та маєш перемогти слабшого суперника. Візьми виграй, якщо ти сильний. Тому я не думаю, що у команди Дідьє Дешама будуть проблеми із мотивацією.

Поки виглядає так, що Франція – фаворит на перше місце, Україна – на друге. Але предметно про шанси на вихід до мундіалю можна буде говорити після трьох березневих матчів.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі