субота, 10 жовтня 2020 11:11

Шевченко розповів про свою розмову з командою після 1:7 від Франції

Шевченко розповів про свою розмову з командою після 1:7 від Франції
Андрій Шевченко зазнав найбільшої поразки на чолі збірної. Фото "Динамо" Київ юа

У суботу, 10 жовтня, збірна України проведе свій черговий матч Ліги націй: в рамках 3-го туру цього турніру "синьо-жовта" дружина зіграє в Києві зі збірною Німеччини. А за день до цього поєдинку на НСК "Олімпійський", де і відбудеться гра, пройшла традиційна передматчева прес-конференція головного тренера збірної України Андрія Шевченка. Про це пише dynamo.kiev.ua

- У нас є хороша новина. Ми отримали результати наших останніх тестів на коронавірус, і всі їхні вони - негативні. Вже приємно це не чути і розуміти, що ніхто з наших футболістів не випадає на майбутній матч.

- Як ви пережили результат товариського матчу з Францією (1:7)?

Я мав серйозну розмову з хлопцями. Якою б не була ситуація, футболісти повинні бути відповідальними за свою гру. 1:7 - це багато. Тому, повторюся, з футболістами нашої команди у мене відбулася серйозна розмова.

- У якому психологічному стані перебуває зараз Георгій Бущан, в ворота якого в товариському матчі з Францією влетіло сім м'ячів?

Для всіх дуже важливо зіграти наступний матч. Те, що сталося в Парижі, трапляється у футболі. Було кілька рикошетів, ми пропустили просто неймовірні м'ячі. В якомусь сенсі добре, що все це сталося в одному матчі.

Коли ми були у Франції, то було незрозуміло, хто зможе зіграти, а хто - ні. Склалася дуже важка ситуація. Добре, що зараз ми отримали стовідсотково негативні результати тестів, у нас є обойма футболістів, і в цих умовах набагато простіше визначитися зі складом на гру.

- Ви часто говорили, що збірна України при вас завжди буде відштовхуватися від своїх базових принципів ведення гри, від контролю м'яча. Але в останніх трьох матчах з цим не складалося. Чи є у вас "план Б" на поєдинок з черговим грандом?

Якщо ви дивилися уважно матчі, про які сказали, то ви повинні були помітити, що в них ми не грали першим номером. Ми не в змозі грати першим номером з такими грандами, як Іспанія, Франція, Німеччина. Це дуже і дуже важко для нас. Але грати в свій футбол, діяти на полі за рахунок своїх принципів побудови гри ми, звичайно ж, будемо. Це - середні й короткі передачі, вихід з оборони. Якщо не вийде таким чином виходити з оборони, значить, будемо шукати інші варіанти. У нас ці варіанти були і в попередніх матчах, але не все виходило. Молодь, яку ми залучили до збірної в ситуації, що склалася, не провела з командою жодного тренування. Треба час, щоб знайти зв'язку.

Але я свідомо йду на деякі ризики. У нинішній ситуації у нас взагалі немає основної команди. Навіть один травмований футболіст - це втрата для нас, а ми змушені замінювати 6-7 футболістів. В цьому і полягає складність при роботі з національною командою. Це велика проблема. Але я готовий йти на жертви, адже моє завдання - підготувати команду на весну, коли спочатку нас чекає відбірковий цикл ЧС-2022, а потім виступ у фінальній частині Євро-2020. У нас зараз є час, щоб подивитися кандидатів.

Багатьом зараз даються шанси. Оскільки зараз в справі футболісти, які грали за збірну не часто або взагалі жодного разу не грали за національну команду. Ці футболісти повинні брати на себе відповідальність і відповідати за свою гру.

- З огляду на те, як складався матч у Франції, чи не виникло у вас в якийсь момент ідеї випустити на поле Шовковського, щоб вписати його ім'я в статистику та історію збірної України?

Заявити Шовковського на цю гру мене змусило тільки те, що у нас не було можливості дозаявити жодного футболіста, і ми залишилися з одним воротарем. Ні про який вихід його на полі не було й мови. Статистика, про яку ви сказали, для мене не грає ніякого значення. Для мене важлива зовсім інша статистика - та, яку ми вивчаємо за підсумками кожного проведеного матчу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна ще жодного разу не перемагала Німеччину

- Наскільки ймовірно, що ми побачимо у справі двох Шевченко - вас на тренерській лаві, і Микиту - в воротах?

Зі складом на гру ми визначимося перед грою.

- Як ви поставилися до рішення пустити завтра на стадіон вболівальників?

Ми дійсно скучили за вболівальниками, адже ми граємо для них. Рішення, яке прийнято, думаю, приймалося зважено, з урахуванням наявної з інформації. Будемо довіряти лікарям і інспекторам, які стежать за цією ситуацією. Футбол без глядачів - це дуже важко. Ми будемо раді, що завтра глядачі будуть на трибунах. Але найголовніше, щоб все було в рамках вимог поточної ситуації.

На завершення хотів би сказати ось, про що. Всі ми повинні зрозуміти, що з огляду на, як складається поточна ситуація, в наступні 2-3 місяці збірні, у яких не дуже сильні національні чемпіонати, будуть часто опинятися в дуже складній ситуації, втрачаючи підживлення кадрів, втрачаючи футболістів необхідного рівня. Конкурувати в таких обставинах з суперниками топ-рівня дуже важко.

Тому, зокрема, завтра нам важливо буде мати правильний психологічний настрой. Німецька машина - команда дуже високого рівня, фізично дуже сильна. Велике значення відіграє те, скільки ми виграємо ось цих фізичних дуелей. А також підбирань. Німеччина не боїться по всьому фронту грати один в один, цій команді дуже подобається швидкісний футбол і при цьому вона абсолютно не боїться пресингувати. Будемо готуватися саме до такого матчу.

Матч Ліги націй Україна – Німечина відбудеться сьогодні о 21-45 в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко розповів про свою розмову з командою після 1:7 від Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути