субота, 10 жовтня 2020 06:11

Україна ще жодного разу не перемагала Німеччину

Україна ще жодного разу не перемагала Німеччину
Євген Коноплянка восени 2011 тікає в прорив і за мить заб'є другий м'яч. Фото Уніан

Сьогодні збірна України в груповому турнірі Ліги Націй прийматиме збірну Німеччини. Згадуємо всі попередні зустрічі цих команд.

Першу історичну гру було зіграно в квітні 1997 року. Тоді до "Динамо" повернувся тренер Валерій Лобановський. Кияни тільки намацували свою гру, а Німеччина тішилася званням чемпіона Європи, яке було завойовано в Англії лише кілька місяців тому. У ті часи збірна України на 90% складалася з київських динамівців. На жаль, українці зі своєю щойно знайденою грою не змогли нічого протиставити чемпіонам Європи й поступилися – 0:2.

Через місяць команди грали гру-відповідь у Києві. Цього разу наші були набагато ближчими до перемоги. В одному з моментів Ребров поцілив у стійку воріт, але гра так і завершилася внічию – 0:0.

Наступна зустріч була ще важливішою – стикові матчі за право поїхати на Кубок світу-2002. Восени 2001 року обидві збірні посіли другі місця в своїх групах. Україна поступилася першістю Польщі, а Німеччина – збірній Англії.

Особливо красивими були голи Коноплянки й Назаренка

Перша гра відбувалася в Києві. Спочатку Андрій Воробей вийшов сам на сам із Каном, але влучив у штангу. Згодом донеччанин Геннадій Зубов добив м'яч у сітку після штрафного у виконанні Шевченка. Однак німці відігралися швидко – 1:1.

У матчі в Дортмунді німці не залишила каменя на камені від оборони команди Валерія Лобановського. Під шаленим пресингом наші знітилися й пропустили 4 м'ячі поспіль. Вже за рахунку – 0:4 Андрію Шевченку вдалося сквитати один м'яч – 1:4 – поки найбільша поразка України від німців. Німеччина вийшла на Кубок світу й там посіла друге місце, поступившись у фіналі Бразилії.

Наступної зустрічі довелося чекати десять років. У листопаді 2011 року команда Блохіна запросила німців на щойно відреставрований спорткомплекс "Олімпійський" аби випробувати свої сили напередодні домашнього Євро. Наші були дуже близькими до перемоги, бо вели по ходу – 2:0 і 3:1. Особливо красивими були голи Коноплянки й Назаренка. Але не судилося. Манншафт зрівняла рахунок – 3:3.

Востаннє команди грали на Євро-2016. Тоді наші програли – 0:2, хоча Коноплянка за рахунку – 0:1 мав реальний шанс забити у відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після матчу Росія – Україна Путін сказав Шевченку загадкову фразу

Сьогоднішня гра буде сьомою в історії протистояння. Поки наші ще жодного разу не поступалися вдома.

Зараз ви читаєте новину «Україна ще жодного разу не перемагала Німеччину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути