Миколенко в "Динамо" перестав розвиватися

Трансфер і досвід Бенітеса йому допоможуть

Віталій Миколенко перейшов з київського "Динамо" до англійського "Евертону". Такий трансфер для нього – прекрасна можливість для подальшого прогресу. Молодий гравець повинен вчасно поїхати до сильнішого клубу. Інакше – зупиниться в розвитку.

Якби Миколенко грав на максимумі зусиль в Україні, то міг би досягти у "Динамо" більше. А так у нього були матчі, де можна було грати упівсили. Тому прогресс Віталія пригальмувався.

Продаж Миколенка не повинен стати проблемою для Мірчі Луческу. Оновлення команди має проходити швидше. Коли гравець стає футболістом стартового складу "Динамо", то перший сезон-два у нього горять очі, йде розвиток. Третій сезон – вже важко. Потім починає думати, як нудно та нецікаво грати в Україні. Як би не намагався, але далі розвиватися не може. Нижче другого місця кияни не опустяться. Перемогти "Шахтар" зможуть і без Віталія.

Щодо заміни. Костянтина Вівчаренка із молодіжної команди я знаю погано. Владислав Дубинчак може розкритися, якщо отримає довіру. Олександр Караваєв має інтелект та розуміння гри на фланзі. Він замінить Миколенка без проблем.

Караваєв замінить без проблем

Фізично Миколенко готовий виступати в АПЛ. З точки зору арсеналу дій – хотілося, щоб правою ногою він теж грав. Потрібно це вирівнювати. Не так багато команд в Англії використовують флангові навіси та простріли.

Наставник "Евертона" Рафаель Бенітес – тренер цікавий, але вже давно нічого не показує. Іспанець не був переконливий ні у "Наполі", ні в "Ньюкаслі". Але досвід на його боці. Співпраця з таким маститим наставником піде 22-річному українцеві на користь.

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі