вівторок, 14 грудня 2021 21:00

Чому "Динамо" продає Миколенка

Чому "Динамо" продає Миколенка
Віталій Миколенко виступає за першу команду "Динамо" із літа 2017 року. Фото: ФК "Динамо" Київ

Захисник збірної України та київського "Динамо" 22-річний Віталій Миколенко близький до зміни клубу. Оборонець перейд до "Евертону" - команди АПЛ. За повідомленням ЗМІ, про трансфер оголосять найближчим часом.

Чому "Динамо" відпускає свого провідного гравця?

Досяг своєї стелі. Миколенко вже не здатен прогресувати у "Динамо". Захисник взяв все можливе у київському клубі та чемпіонаті України. Навіть прихід Мірчі Луческу глобально нічого не змінив. Миколенко почав регресувати. Подальший прогрес неможливий. "Динамо" потрібно продати гравця, поки за нього можна отримати хорошу компенсацію .

Втрата не стане проблемою. На позиції лівого захисника у "Динамо" є цілий ряд гравців, які здатні замінити Миколенка. В першу чергу, універсал Олександр Караваєв - минулого сезону грав на цій позиції. Але головним кандидатом на позицію лівого захисника буде Владислав Дубінчак. Виступає в оренді за "Дніпро-1". Там став одним із найкращих флангових захисників України. Не варто забувати про орендованого "Чорноморцем" Романа Вантуха та гравця молодіжної команди Костянтина Вівчаренка. В оренді за ПАОК грає ще бразилець Сідклей.

Потрібен якісний форвард, конкуренція Сидорчуку в опорній зоні та ще один центральний захисник

Потрібні гроші на новачків. "Динамо" потребує кадрового посилення. В Лізі чемпіонів виступили невдало. У чемпіонаті України дозволили "Шахтарю" піти на зимову перерву лідером. Луческу потребує грошей на нових гравців. Потрібен якісний форвард, конкуренція Сидорчуку в опорній зоні та ще один центральний захисник. Трансфер Миколенка дозволить "Динамо" підписати два-три хороших легіонери.

Англійські гроші. Клуби АПЛ здатні витрачати на трансфери футболістів великі суми, бо мають телевізійний контракт, який приносить величезні прибутки. Тому середняк чемпіонату "Англії" зміг задовольнити фінансові вимоги киян. Клубам Німеччини, Італії чи Іспанії було б складніше домовитися з Ігорем Суркісом про деталі компенсації. "Евертон" готовий платити, бо тренер команди Рафаель Бенітес посварився з основним лівим захисником Люкою Дінем. Тому потрібно прощатися із французом, та купувати іншого гравця.

Віталій Миколенко є уродженцем Черкас. Виховувався в Академії "Динамо". З 2017 року став гравцем першої команди. За "Динамо" провів 89 матчів та забив шість голи. Став чемпіоном України сезону 2020/21 та володарем Кубка країни того ж сезону.

В складі збірної України брав участь у Євро-2020/21. Провів в складі національної команди 21 матч.

Зараз ви читаєте новину «Чому "Динамо" продає Миколенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути