пʼятниця, 19 березня 2021 13:32

Суд у Лозанні офіційно підтвердив технічну поразку збірній України

Суд у Лозанні офіційно підтвердив технічну поразку збірній України
Апеляційний суд став на бік УЄФА. Фото: Gettyimages.com

Спортивний арбітражний суд Лозанни - CAS - залишив чинним рішення Контрольно-дисциплінарного комітету УЄФА щодо скасованого поєдинку Ліги націй сезону-2020/2021 Швейцарія - Україна, який мав відбутися 17 листопада 2020 року.

Суд підтвердив рішення УЄФА присудити збірній України поразку з рахунком 0:3 в матчі зі Швейцарією у 6-му турі Ліги націй, повідомляє CAS

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, як змінилася збірна Франції після перемоги на Кубку світу

"CAS прийшов до висновку, що правила, викладені в циркулярах УЄФА, були правильно витлумачені та застосовані апеляційною комісією УЄФА, коли вона прийшла до висновку, що через відсутність реальних варіантів зміни розкладу, УАФ мала нести відповідальність за те, що матч не відбувся. Як наслідок, матч був визнаний програною українською стороною.

У CAS також підкреслили, що УАФ не була винна, а стала нещасною жертвою пандемії коронавірусу. Було ухвалено, що УАФ не оплачуватиме УЄФА і Швейцарській футбольної асоціації будь-які витрати" - йдеться у повідомленні суду.

Матч 6-го туру Ліги націй між Швейцарією та Україною не відбувся через спалах коронавірусу в команді Андрія Шевченка. Головний лікар кантону Люцерн заборонив проведення поєдинку.

УЄФА зарахував українцям технічну поразку із рахунком 3:0. Україна намагалася оскаржити це рішення в апеляційному суді, але програла.

Після зарахування технічної поразки Україна опинилася на останньому 4-му місці своєї групи Ліги націй та вилетіла до дивізіону В. Українцям потрібно було не програти матч у Люцерні для збереження місці у дивізіоні А.

26 березня команда Андрія Шевченка розпочне відбір до Кубка світу-2022. 1-м суперником українців буде збірна Франції. Гра відбудеться в Парижі. Початок матчу о 21:45.

Зараз ви читаєте новину «Суд у Лозанні офіційно підтвердив технічну поразку збірній України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути