неділя, 21 березня 2021 19:23

"Шахтар" віддав чемпіонство "Динамо"

"Шахтар" віддав чемпіонство "Динамо"
У першому колі чемпіон без проблем розібрався зі "Львовом". Фото "Шахтар"

Футбольний клуб "Львів" створив найгучнішу сенсацію чемпіонату України, обігравши у Харкові чемпіона – донецький "Шахтар" – 3:2. У львів'ян забивали Альваро, Нич і Шина, у "Шахтаря" – двічі Соломон.

"Шахтар" жахливо зіграв у захисті, вкотре підтвердивши, що команда нині некерована. Бразилець Вітао являв дива безпорадності проти форвардів "Львова". Гравець збірної Матвієнко банально проспав ривок Шини, наслідком чого стала жовта картка Трубіну, пенальті й третій гол львів'ян.

Куди й поділася гнучкість, імпровізація й тактична виучка чемпіона! Уся небезпека "Львову" сьогодні йшла від одинокого Манора Соломона. Він забивав, віддавав й демонстрував дива техніки. Але обіграти самотужки всю команду суперника навіть такому майстрові не під силу. Бразильці вмить розучилися грати, і якби не дві гольові нагоди Мораєса на початку зустрічі, то й згадати не було би чого.

Каштру, здається, своє відіграв. Навряд чи йому подарують розвал команди в другому колі. Фактично, після 19 туру боротьбу за чемпіонство можна вважати завершеною. Якщо "Зоря" зможе сьогодні обіграти на виїзді "Колос", то й друге місце може опинитися під загрозою. Тому цілком реально вже завтра "Шахтар" очолить Даріо Срна.

Можна ще покликати Мірчу Луческу, який перебуває на відстані витягнутої руки, але при всій любові до "Шахтаря" навряд чи Мірча наважиться на такий крок.

"Шахтар" сам себе перехитрив. Занадто великою виявилася ціна суддівської помилки у матчі з "Олімпіком". Якби тоді донеччани зібрали волю в кулак й змогли дотиснути земляків без допомоги суддів, можливо криза минулася швидше. А так арбітр Іванов з товаришами зробив ведмежу послугу "Шахтарю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італійці хочуть купити голкіпера "Шахтаря" майже задарма

"Шахтар" на 7 балів відстає від київського "Динамо" за 7 турів до завершення чемпіонату. З новим тренером Мірчею Луческу кияни можуть перервати чотирирічну чемпіонську серію своїх опонентів.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" віддав чемпіонство "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути