середа, 25 січня 2006 11:32

"Пішли купатися!"

На Водохреща президент відвідав козацьку церкву Покрови, що у Відрадному парку в Києві. Спочатку Віктор Ющенко, 51 рік, оглянув невеликий дерев"яний храм. Помолившись, сказав:

— Пішли купатися!

Довкола невеликої вкритої кригою водойми, на якій було вирізано хрест, зібралося чимало людей. Усіх цікавило, чи президент пірнатиме. Однак він лише набрав свяченої води, умив лице, а купатися пішов трохи далі. Урядовці — за ним.

Першим на двадцятиградусному морозі, одразу ж біля води, роздягнувся Олександр Кіреєв, 49 років, головний податківець країни. Він натер себе снігом і тупцяв на сіні, яке накидали для того, щоби бодай у ноги не було так холодно. Усі решта — прем"єр-міністр Юрій Єхануров, 57 років, міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога, 42 роки, мер Києва Олександр Омельченко, 67 років, міністр культури Ігор Ліховий, 48 років, та інші — переодягнулися в приміщенні неподалік і вийшли до води в махрових халатах та домашніх капцях.

Пропустивши вперед Ющенка, усі високопосадовці зайшли у воду по дерев"яному трапу. Пірнав з головою лише президент, одразу тричі. Решта лише присідали, занурюючись по шию. Одним із перших з води — через кілька секунд — на сніг вибіг Омельченко. За ним повиходили й інші. Були трохи збентежені, але трималися достойно.

Зараз ви читаєте новину «"Пішли купатися!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути