пʼятниця, 27 серпня 2021 00:21

В'ячеслава Пітька вбили на День Незалежності
4

Юрій Михайлов
Фото: ZAXID.NET
Василь Островський
В’ячеслав Пітько
Олександр Аксьонов

24 серпня російський снайпер вбив 48‑річного В'ячеслава Пітька, старшого сержанта 74‑го розвідувального батальйону. Він — сьомий загиблий захисник України за серпень і п'ятий — від кулі снайпера.

Пітько родом із міста Кам'янське на Дніпропетровщині. На війні з 2014 року. З липня 2019‑го служив у 74‑му окремому розвідувальному батальйоні.

— Слава мріяв повернутися, зробити тепличку й вирощувати огірки з помідорами, — кажуть побратими.

У загиблого залишилися дружина, 10‑річна донька і брат.

23 серпня в день Прапора України у бою загинув молодший сержант 131‑го окремого розвідувального батальйону 38‑річний Олександр Аксьонов із міста Бориспіль на Київщині.

У ЗСУ пішов служити 2018‑го. На Донбасі був прикомандирований до 28‑ї окремої механізованої бригади ім. Лицарів Зимового походу.

Неодружений. Залишилася мати.

22 серпня російські ­найманці вбили лейтенанта з 28‑ї бригади 21‑річного Юрія Михайлова. Куля снайпера влучила, коли стояв на взводному опорному пункті.

Юрій Михайлов родом із Миколаєва. До війська пішов після школи. Випускник Одеської військової академії.

— Юрій — сирота, його виховувала баба. Для неї був опорою, стимулом життя, — каже начальник відділу Міністерства ветеранів у Миколаївській області Володимир Закалюжний.

19 серпня в бою поблизу села Новоолександрівка Старобільського району на Луганщині загинув 41‑річний Василь Островський.

У сержанта 24‑ї механізованої бригади ім. Короля Данила влучив російський снайпер, коли позиції бригади обстрілювали із гранатометів.

Василь Островський родом із села Сороки-Львівські Львівської області. 2014‑го був мобілізований до війська. Після демобілізації працював у муніципальній варті Львова, але два роки тому повернувся в ЗСУ. Підписав контракт із королівськими піхотинцями.

Василь був розлучений, мав сина Дем'яна.

Зараз ви читаєте новину «В'ячеслава Пітька вбили на День Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути