середа, 06 червня 2012 16:31

Російськомовний донеччанин - владі: "Вашого захисту не потребую"

Російськомовний донеччанин - владі: "Вашого захисту не потребую"

У тому, що перед прийдешніми виборами народ знову потягнуть за язик, я переконався під час недавнього ефіру з депутатом від Партії Регіонів Оленою Бондаренко на телеканалі "Донбас", де мені довелося бути присутнім в числі інших журналістів. Коли регіоналка між справою раптом заговорила про "витіснення російськомовного населення з України", я зрозумів, що виразна економічна програма в біло-блакитних, як і раніше, не передбачена, і замість неї нас знову чекає облюбована всіма клоунада.

Коли українську пресу обійшла фотографія Вадима Колесніченка, який у рваній сорочці стирчав на трибуні Верховної Ради, я з подивом дізнався, що ця людина ризикувла здоров'ям через мене. Подставляв голову під стусани, псував дорогий одяг, оплачений зі скромних депутатських грошей - і все це захищаючи мої інтереси. Так він казав.

Я, російськомовний до мозку кісток житель Східної України, звільняю вас від цієї почесної місії. Зупиніться. Вас неправильно повідомили, ввели в оману. Чесне слово, ніхто не заважає мені говорити російською мовою.

Це ж я той самий від народження російськомовний житель Донбасу з російським корінням, права якого порушують фашисти-українізатори. Це я той самий нащадок ветерана радянської армії, пораненого на фронтах Другої світової війни, якого, на думку Олени Бондаренко, витісняють з України провідники повзучої українізації. Це в мене "діди воювали", причому відразу два, як і годиться. Значить, це заради мене готові кришити один одному порцелянові щелепи народні обранці.

Так от, поспішаючи запобігти подальшому кровопролиттю, матеріальним збиткам і можливим жертвам у депутатських рядах, я хочу звернутися до захисників російської мови й попросити їх про одну маленьку послугу. Панове, товариші, прошу вас, не треба мене захищати.

Я, російськомовний до мозку кісток житель Східної України, звільняю вас від цієї почесної місії. Зупиніться. Вас неправильно повідомили, ввели в оману. Чесне слово, ніхто не заважає мені говорити російською мовою.

Я не шпигун і не перебіжчик із Галичини. Я більший донеччанин, ніж мені цього хотілося б. У Донбасі народилися мої дідусі та бабусі, в моїй родині ніхто ніколи не розмовляв по-українськи, але я на відомому місці вертів усі ваші мовні ініціативи, бо ви злодії та брехуни.

Зараз ви читаєте новину «Російськомовний донеччанин - владі: "Вашого захисту не потребую"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

236

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути