Ексклюзиви
середа, 28 квітня 2010 02:00

"Нас ставили на коліна і змушували віджиматися"

Автор: фото: Віктор ШАТКОВСЬКИЙ
  Дмитро Кисіль грав із друзями на стадіоні, коли до них підійшли охоронці фірми ”Еліка”. Підлітків стусали, змушували зізнатися, що вони побили вікна
Дмитро Кисіль грав із друзями на стадіоні, коли до них підійшли охоронці фірми ”Еліка”. Підлітків стусали, змушували зізнатися, що вони побили вікна

Понад 3 год. знущалися з чотирьох підлітків двоє охоронців фірми "Еліка" в селі Котляреве під Миколаєвом. Змушували зізнатися, що ті побили вікна на підприємстві.

— Того дня, 29 березня, мій Дімка пішов із друзями на стадіон, — згадує 38-річна Оксана Кисіль, матір Дмитра Киселя. — Це за селом. Я відпустила його до 10-ї вечора. Він завжди приходив вчасно або передзвонював, якщо запізнювався.

У вказаний час Дмитро не прийшов. На повідомлення не відповідав. Батьки хвилювалися.

— Десь о 23.30 дзвонить: "Хай папа прийде зараз на завод" і відключив мобілку, — каже Оксана Володимирівна. — Чоловік погнав на "Еліку". Охоронці вивели Діму. Його всього теліпало, мовчав. Про все розказав на ранок.

— Ми гуляли на стадіоні з Андрієм Скораєвим, Вовою Чайкою і Кольою Цимбалом, — згадує 14-річний Дмитро Кисіль. — Потім до нас підійшли охоронці з "Еліки": Магомет і Ельшан, повели на центральну прохідну. По черзі заводили до темної кімнати. Хотіли, щоб ми написали, що це ми побили вікна на заводі. Заставляли віджиматься від пола, стояти на колінах, руки тримать у замку над головою. Ставили головою вниз. Я падав. Коля умоляв не мучити. Сказав, що напише все, що нада.

Підлітки не могли зателефонувати рідним, бо охоронці забрали їхні мобільні.

— Потім охраннік сказав своєму начальнику, що всі показанія добув. Нас відпустили, — каже Дмитро.

— Відпустили тоді, коли на фірму приїхало начальство, — додає його матір. — І то не одразу, а ще хвилин 40 знущалися.

Оксана Кисіль — завідувачка сільської бібліотеки. Її чоловік 38-річний Володимир працював на фірмі "Еліка" вантажником, та після пригоди звільнився. Підприємство виготовляє продукти-напівфабрикати.

Відпустили тоді, коли на фірму приїхало начальство

Киселі поскаржилися на охоронців у міліцію і прокуратуру Жовтневого району Миколаєва.

— Фінансовий директор просив не роздувати скандал, але ми не залишимо це просто так, — каже Оксана Кисіль. — Помічник прокурора порадив звертатися до суду, бо в них мало доказів вини тих охранніків.

Міліціонери поки що не порушили кримінальної справи на охоронців. Доводять, що їхні дії підпадають під статтю Кримінального кодексу про незаконне позбавлення волі неповнолітнього, покарання за яке — до п"яти років в"язниці.

17-річного Андрія Скораєва виховує батько. Потерпілий має ще 9-річну сестру і 5-річного брата. У 16-річного Володимира Чайки мати — інвалід, батько перебивається тимчасовими заробітками. Микола Цимбал, 16 років, — сирота, навчається в інтернаті.

Зараз ви читаєте новину «"Нас ставили на коліна і змушували віджиматися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути