четвер, 11 листопада 2021 06:20

"Умирал долго, на руках у полицейского"

Автор: facebook.com/МИКОЛА БАЛАБАТЬКО
  Микола Балабатько 11 років тому переїхав із Запоріжжя до столиці. Професійно займався спортом. Був бронзовим призером турніру України з джіу-джитсу
Микола Балабатько 11 років тому переїхав із Запоріжжя до столиці. Професійно займався спортом. Був бронзовим призером турніру України з джіу-джитсу

— Моего сына убили просто так, ножом в сердце. Он умер не сразу. Сначала держал рукой сердце, потом упал. Умирал долго, на руках у полицейского. Тот что-то делал, но тщетно, — Олег Балабатько з Києва розповідає про вбивство сина Миколи, 26 років.

Його зарізали в ніч проти 6 листопада на вул. Григоренка. 26‑річного нападника затримали, він місцевий. Батько вбитого каже, конфлікт виник через мову. Нібито вихідцю з Луганщини не сподобалося, що Микола говорив українською. У поліції причину конфлікту поки що не підтвердили.

— Я раньше не слышал, чтоб Коля на украинском разговаривал. Может, что-то изменилось, не знаю. А может, какая-то конкретная фраза была. Не могу сказать, — говорить знайомий загиблого Ігор, 25 років.

Загиблий був єдиним сином від першого шлюбу бізнесмена, радника президента з питань рекреації та туризму, власника готелю "Перлина прибою" в Кирилівці Запорізької області Олега Балабатька.

До 15 років Микола жив із матір'ю в Запоріжжі. Навчався в колегіумі №98. Потім переїхав до батька в Київ. Став студентом Національного університету фізичного виховання і спорту України, навчання не закінчив. 2018‑го його відрахували.

Із 2011‑го Микола займався бойовим мистецтвом джіу-джитсу. Шість років тому став бронзовим призером Всеукраїнського турніру. На цьому вирішив зупинитися та займатися бізнесом. Останнім часом захопився бодибілдингом, за словами його тренера та друга Івана Нестеренка.

— Влітку він їхав до Кирилівки, де його батько тримає базу відпочинку. Теж намагався займатися там бізнесом. На зиму повертався до Києва й шукав роботу в столиці, — каже Нестеренко. — Думаю, трагедія сталася, бо Коля був високий і накачаний. Інший хлопець розумів, що в бійці його не переможе. Тому схопив ножа.

Підозрюваного арештували без права на заставу, за рішенням Дарницького райсуду Києва.

Хто він і чим займається — в поліції не розповідають. Про конфлікт між ним і Миколою Балабатьком повідомив охоронець приватної фірми, кажуть. Він спочатку чув крики. Потім побачив, як один чоловік упав.

— На відеокамерах видно, як загиблий і підозрюваний заходять у кафе. Згодом виходять звідти, розмовляють. Починають штовхатися. Раптом один із них дістає ножа і вдаряє другого в груди, — говорить Євген Ласкін з Дарницького управління поліції в Києві.

Миколу поховали в Кирилівці 8 листопада. Підозрюваному в убивстві загрожує до 15 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «"Умирал долго, на руках у полицейского"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути