вівторок, 12 жовтня 2010 00:45

Миколу Якубовського побив сержант Петренко

"Доки ми не встанемо, нас давитимуть, як куріпок", — каже 53-річний Микола Якубовський. 27 серпня його побили міліціонери.

Микола Михайлович— військовий підполковник у відставці. Працює підприємцем у Києві.

— По роботі часто буваю на метро Нивки, — розповідає. — Удень 27 серпня побачив, як двоє міліціонерів ведуть у кімнату міліції молодого хлопчину. Я його бачив — роздавав листівки біля виходу. Вирішив поцікавитися, за що того арештували. Підійшов і запитав. Сержант озвірів. Вискочив, схопив мене, скрутив руки, почав затягувати в коридор. Я кричав, та вони не зважали. Руки крутили, мої речі розкидали. "Будешь выступать, я тебя, лунь седой, урою".

Із кімнати міліції в метро старший сержант Олександр Петренко з колегою відвезли Якубовського до територіального відділку на вул. Баумана, 4. Там кайданки не зняли, почали бити по ногах.

— Я не розумів, за що, — каже Микола Михайлович. — А Петренко: "Ты за кого вступился?! Тот пацан раздает листовки, по которым наркоту покупают. Помнишь я мужика зимой бил, а ты прессу вызвал". Бив по ногах, кричав: "Допрыгался, гад".

Миколу Якубовського протримали у відділку понад 3 год., скалічили ноги. Поламали годинник, потоптали документи. Причин не казали. Згодом порушили кримінальну справу за спротив працівникам міліції. Її розглядає суд.

14 січня 2009 року сержант Петренко побив у метро літнього чоловіка, який віз у картатій сумці картоплю.

 Тоді пригодою зацікавилися журналісти. Міліціонер вважав, що їх викликав Якубовський, бо той якраз був неподалік.

— Міліціонери на своїй території, як вовки, — каже Микола Михайлович. — Хапають, кого хочуть, б'ють, арештовують. Управи нема. Люди розповідають про їхні звірства, але свідчити бояться.

Зараз ви читаєте новину «Миколу Якубовського побив сержант Петренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути