Ексклюзиви
пʼятниця, 16 жовтня 2009 07:25

Кислинського звільнили зі Служби безпеки за підробку диплома

Президент Віктор Ющенко звільнив із посади заступника голови Служби безпеки 34-річного Андрія Кислинського.

Скандал роздмухав керівник кримської міліції, нардеп-"нунсівець" Геннадій Москаль. 27 серпня він попросив перевірити, чи справжній у Кислинського диплом. Одержав його копію, де зазначено, що Кислинський здобув фах історика з правом викладання 30 червня 2000 року в університеті Шевченка. Звернувся до архіву навчального закладу. Там підтвердили, що заступник голови СБУ в них не навчався. Кислинський наполягав на справжності документа про вищу освіту, однак відмовлявся говорити про однокурсників і викладачів.

— Не сподівався, що мене так швидко звільнять. Як не смішно це звучить, піду працювати в школу вчителем історії, — заявив після звільнення.

Підробка документів є кримінальним злочином і може каратися штрафом у 50 неоподатковуваних мінімумів чи арештом на термін до двох років.

Кислинський родом із міста Красний Луч Луганської області. Після школи вступив до Краснолуцького гірничого технікуму. Його шкільна вчителька згадує, що Андрій писав дуже гарні твори з української літератури. Потім пішов працювати менеджером у місцеву фірму "Корал", яка належала політику-мільйонеру Олександрові Ржавському. Одружився з його меншою сестрою. Із часом виріс до заступника директора агентства "Корал-реклама". 1998 року Ржавський став нардепом. Тоді ж його свояк обійняв посаду помічника-консультанта Секретаріату Верховної Ради.

Кислинський почав займатися політичним консультуванням і 2000 року познайомився з Євгеном Червоненком. А той вивів його на Віктора Ющенка. За рік Кислинський став заступником керівника офісу кандидата в президенти Ющенка. У лютому 2005-го координував проекти інформаційного відділу благодійного фонду Катерини Ющенко "Україна 3000". А в квітні президент узяв його на посаду свого штатного помічника у секретаріат. Із 2007-го він працював заступником голови цього відомства.



Роман Зварич приписав собі освіту в Колумбійському університеті


2005 року зчинився скандал з приводу того, яку освіту має тодішній міністр юстиції Роман Зварич. Той стверджував, що 1981 року здобув фах філософа в Колумбійському університеті Нью-Йорка. Насправді ж цей навчальний заклад не закінчував. Тоді прем"єр-міністр Юлія Тимошенко запропонувала вивісити в прес-центрі Кабміну всі дипломи урядовців, аби не виникало подібних конфузів. Однак Зварич і далі робив кар"єру — став нардепом від "Нашої України". А кілька місяців тому вступив до партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Кислинського звільнили зі Служби безпеки за підробку диплома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути