Ексклюзиви
вівторок, 14 квітня 2009 08:20

Експерт виділив три країни, які не переживуть кризу

Експерт виділив три країни, які не переживуть кризу
Відомий економіст, професор Прінстонського університету, нобелівський лауреат Пол Кругман відповів на питання журналістів про те, які країни понад усе постраждають під час кризи. Найгірше буде Ісландії, Ірландії та Австрії, сказав знаменитий учений, спростувавши прогнози інших експертів, які пророкували крах не тільки Ісландії, але і Угорщини і Латвії.

Україну може врятувати кредит МВФ

Проте на думку Пола Кругмана картина виглядатиме інакше. Австрія потрапить під удар через те, що у минулому активно роздавала кредити країнам Східної Еврови. На тлі рецесії ці країни опинилися нездібні обслуговувати зовнішнє запозичення.

Нагадаємо, що за прогнозами багатьох експертів, в зоні ризику під час кризи опиняться Аргентина, Еквадор, Філіппіни, Малайзія. Дефолт загрожує також Таїланду, Колумбії, Туреччині та Україні. Дуже важко буде Пакистану.

Допомогти цим країнам і утримати їх від можливого банкрутства можуть кредити Міжнародного валютного фонду, попередив Пол Кругман.


Пол Кругман є відомим економістом, він викладав в Йелі, Стенфорді, Каліфорнійському університеті та Лондонській школі економіки, а в даний час працює професором Прінстонського університету. Лауреат престижних в галузі премій Адама Сміта, Ректенвальда та принца Астурійського, Кругман в 2008 році отримав Нобелівську премію в сфері економіки за аналіз моделей торгівлі та проблем економічної географії.

За матеріалами РИА "Новости", Дни.ру

Зараз ви читаєте новину «Експерт виділив три країни, які не переживуть кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути