Ексклюзиви
вівторок, 02 липня 2024 10:59

Порошенко везе на Харківський, Донецький та Запорізький напрямки велику партію техніки
6

П'ятий президент Петро Порошенко з волонтерами ГО "Справа Громад" підготував чергову партію техніки для фронту, її вартість - понад 26 млн грн.

Традиціям не зраджують навіть попри спеку, повідомив Порошенко.

"Щотижня ми відвозимо на фронт нову партію техніки. І попри неймовірну спеку, яка накрила всю Україну, звісно, не будемо зраджувати традиціям", - говорить Порошенко.

Військовим передадуть 10 прально-душових комплексів.

"Загалом команда вже виготовила 185 лазень, якими ми забезпечили вже не одну сотню тисяч воїнів. Зважаючи на погодні умови вони надзвичайно актуальні. У війська відправляються і дві потужні вантажівки Foden, що здатні перевозити великогабаритні вантажі. Такий "малюк" за 90 секунд може підняти на себе до 18 тонн вантажу - чи контейнер, чи САУ "Гвоздика", чи екскаватор. "Це найбільший восьмиколісний тягач, який дуже добре себе зарекомендував на фронті", - пояснює він.

Петро Порошенко повезе на фронт чергову партію техніки
Фото: eurosolidarity.org
Петро Порошенко повезе на фронт чергову партію техніки
Петро Порошенко повезе на фронт чергову партію техніки
Петро Порошенко повезе на фронт чергову партію техніки
Петро Порошенко повезе на фронт чергову партію техніки

Для будівництва фортифікацій військовим передадуть три нові екскаватори виробництва вітчизняної компанії TDC. Будівельна техніка на фронті - у великому дефіциті, тому Порошенко законтрактував весь обсяг виробництва екскаваторів до кінця року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтери "Справи громад" збирають гроші на мобільні лазні для бригади ДШВ: бонусом донаторам є мультик від Філа

Також у бригади везуть 27 квадроциклів, які забезпечуватимуть евакуацію поранених з поля бою або проведення швидких та неочікуваних для ворога штурмів.

"Веземо цей вантаж на Харківський, Донецький та Запорізький напрямки, де зараз не лише спекотно, а по-справжньому гаряче", - повідомив Порошенко.

З початку повномасштабного вторгнення допомога Збройним Силам України від Порошенка перевищила 5,4 млрд грн.

Петро Порошенко з волонтерами ГО "Справа Громад" підготували для бригад ЗСУ чергову партію пересувних авторемонтних майстерень (ПАРМ).

П'ять "нафаршированих" необхідними інструментами та обладнанням машин вирушають на фронт, де будуть відновлювати все, що треба – хоч старенькі волонтерські пікапи, хоч нову західну техніку.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко везе на Харківський, Донецький та Запорізький напрямки велику партію техніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути