Ексклюзиви
четвер, 09 квітня 2009 11:00

Один з найбагатших людей в світі втрачає свої позиції

Один з найбагатших людей в світі втрачає свої позиції
Холдингова компанія Berkshire Hathaway, що належить інвестиційному гуру Уоррену Баффету, в середу втратила свій вищий рейтинг за версією міжнародного рейтингового агентства Moody"s Investors Service.

Рейтинг знижений з найвищого Aaa до Aa2 у зв"язку зі збитками, що обмежили можливості інвестиційної компанії в рефінансуванні, повідомляє Moody"s на своєму офіційному сайті.

Одночасне агентство знизило до Aa1 раніше також найвищий рейтинг дочірніх компаній Berkshire Hathaway- National Indemnity та Berkshire Hathaway Assurance.

Баффет, який втратив в нинішньому році титул найбагатшої людини в світі за версією журналу Forbes, втратив на кризі близько 25 млрд доларів, ставши другим після засновника Microsoft Біла Гейтса в рейтингу мільярдерів, оприлюднений в цьому березні.

Відчутного удару по бізнесу і рейтингу завдали втрати у сфері нерухомості, будівництва, споживчого кредитування, що опинилися в епіцентрі американської рецесії, що обвалила за рік фондовий ринок США майже на 50%.

Минулого року власник холдингової компанії Berkshire Hathaway Уоррен Баффет володів статком в 62 млрд доларів.

Тим часом в березні у Баффета знов прокинувся апетит до корпоративних поглинань.

Голова компанії Berkshire, який відвідав минулого року чотири європейські країни у пошуках об"єктів купівлі, заявив, що розглядає сьогодення, коли індекс S&Р 500 опустився на мінімальні рівні з 1996 року, як вдалий час для покупок. Кредитна криза заважає конкурентам Баффета привертати позикові кошти, тоді як у Berkshire є понад 25 млрд доларів.

Найуспішніший в світі інвестор шукає об"єкт для поглинання після того, як його компанія зазнала найбільших збитків відтоді, як Баффет зайняв місце голови ради директорів.

Повідомлялося, що список компаній, які Баффет намітив для покупки, включають Sysco Corp., найбільшого постачальника продуктів в ресторани Америки, VF Corp., найбільшого в світі виробника одягу, і Danaher Corp., виробника інструментів.

Баффет планує витратити від 5 до 20 млрд на придбання цікавих компаній.

За матеріалами РИА "Новости", NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Один з найбагатших людей в світі втрачає свої позиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути