Ексклюзиви
вівторок, 16 липня 2024 10:49

Стрибки цукру в крові і спазми в шлунку: яку каву не варто пити влітку

Стрибки цукру в крові і спазми в шлунку: яку каву не варто пити влітку
Назвали каву, яку краще не пити влітку Фото: pinterest

Вибір між холодною і гарячою кавою може залежати від багатьох факторів. Це і особисті уподобання, і час доби , і навіть погода.

Але варто врахувати кілька моментів у виборі напою, які стосуються користі для здоров'я.

У літню пору року холодну каву можна придбати мало не в кожній кав'ярні. За словами шанувальників цього напою, для спеки не можна придумати нічого кращого. Водночас лікарі не згодні з цією, нехай і поширеною думкою.

До складу холодної кави входить багато цукру, сиропу та інших солодких добавок, що робить користь від цього напою мінімальною.

В результаті в спробі вгамувати спрагу і остудитися ви самостійно закидаєте вуглеводно-жирову бомбу, яка здатна викликати різкий стрибок цукру в крові, а через те, що температура тіла трохи знижується, вам стає ще спекотніше, ніж було до цього. Тому всім, хто хоче охолонути, варто обирати гарячу каву.

Вона здатна підняти настрій і навіть послужити профілактикою різних хвороб і депресивних станів, тоді як напої з льодом здатні призводити до спазмів в органах ШКТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що станеться з організмом, якщо пити багато кави та чаю у спеку

Це ще не все: через холодну воду переохолоджуються слизові оболонки (привіт, тонзиліти), а лід, що потрапив у шлунок, блокує вироблення ферментів і шлункового соку (привіт, неперетравлений білок).

Зрештою, організм витратить багато енергії на те, щоб нагріти холодну рідину для її подальшого засвоєння, - ось причини, через які холодні кавові напої складно віднести до корисних.

Якщо каву споживати розумно, то вона стане корисним напоєм для організму. Кофеїн, що міститься у каві, прискорює жировий обмін і допомагає організму ефективніше спалювати жир, допомагаючи втратити вагу та утримати її.

Якщо вас турбує головний біль, чашка кави може допомогти. Кофеїн має легку болезаспокійливу дію, тож допоможе зняти головний біль і мігрень.

Зараз ви читаєте новину «Стрибки цукру в крові і спазми в шлунку: яку каву не варто пити влітку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути