Якщо ви виливаєте воду після варіння яєць, то робите серйозну помилку.
Француженки розкрили корисні властивості такого окропу. Але щоб таку воду використовувати після варіння яєць, до неї попередньо не можна додавати сіль і не забудьте помити яйця, пише pixelinform.
Яка користь у води
Яєчна шкаралупа містить безліч корисних вітамінів і мінералів. Під час варіння вони розчиняються у воді. Тому її можна сміливо використовувати у подальшому після охолодження.
Можна додавати в супи чи соуси
Яєчна вода часто використовується у французькій кухні для додавання багатого смаку та аромату в супи та соуси. Вона надає стравам особливої насиченості та текстури.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зварити ідеальні яйця до сніданку і не тільки: інструкція
Щоб використати таку воду, яйця важливо попередньо якісно промити. Вся справа в тому, що на шкаралупі можуть залишатися різні забруднення, які не принесуть користі.
Варення та желе
Деякі французькі домогосподарки використовують яєчну воду при варінні фруктового варення або желе. Це надає солодким десертам додатковий аромат та щільність. Звісно, тут ще треба звертати увагу на консистенцію.
Поливка для рослин
Французькі садівники використовують її як натуральне добриво для кімнатних та садових рослин завдяки високому вмісту поживних речовин.
У воді, в якій варилися макарони, залишається велика кількість корисних речовин. Зокрема, крохмаль, який здатний творити справжні чудеса не лише в кулінарії, а й в побуті.
Тому не варто виливати воду, в якій варились макарони. Її ще можна застосувати у кількох випадках. Gazeta.ua розповість про них.
Коментарі