понеділок, 06 грудня 2010 13:49

Націоналісти вибрали своїм лідером ще одного лікаря

Націоналісти вибрали своїм лідером ще одного лікаря

У Києві відбувся XIII з'їзд партії Конгрес українських націоналістів, на якому був обраний новий голова партії. Ним став терапевт Степан Брацюнь.

На посаду нового голови партії претендували голова секретаріату КУН Степан Брацюнь, керівник львівської обласної організації конгресу Микола Пшевлоцький і активіст КУН Микола Коханівський, який здобув популярність після того, як пошкодив пам'ятник Леніну на бульварі Тараса Шевченка.

З'їзд партії проходив у закритому режимі. На ньому зареєструвалися 348 делегатів практично з усіх областей України. Колишній лідер КУН Олексій Івченко на заході так і не з'явився. Не приїхав до Києва і Пшевлоцький.

Під час виступу Степан Брацюнь заявив про необхідність оновлення партії та зміни її іміджу.

"Партію необхідно якісно оновити, потрібно залучати молодих людей". З ним погодився і Коханівський: "У керівництві партії роками сидять одні й ті ж люди, а треба залучати молодь".

У підсумку більшістю голосів головою партії був обраний Степан Брацюнь. Його підтримали більше 200 осіб. За пана Пшевлоцького проголосували 62 делегати при 113 голосах проти, а за Миколу Кохановського - 40 осіб (в основному представники Сумської області), які висунули його в якості кандидата.

Брацюнь закінчив медичний інститут ім. академіка Богомольця та Харківську юридичну академію ім. Ярослава Мудрого. Є головою правління Всеукраїнського благодійного фонду "Соборність", почесний член Асоціації кардіохірургів України. Член Конгресу українських націоналістів з 1993 року. З 2003 року очолював секретаріат головного керівництва КУН. Одружений, виховує сина і дочку. Нагадаємо, що лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок теж лікар за професією.

Нагадаємо, у вересні Олексій Івченко склав з себе повноваження голови КУН.

За матеріалами Коммерсантъ-Украина

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти вибрали своїм лідером ще одного лікаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути