четвер, 02 грудня 2010 10:27

Симоненко пропонує депутатам прищемити Тягнибока

Симоненко пропонує депутатам прищемити Тягнибока

На сайті Верховної ради був оприлюднений текст заяви, яку фракція Компартії пропонує ухвалити до 65-ї річниці Нюрнберзького трибуналу над фашистськими військовими злочинцями. Комуністи закликають засудити діяльність націоналістів, які намагаються "героїзувати посібників гітлерівців".

Проект постанови "Про заяву Верховної ради до 65-ї річниці Нюрнберзького трибуналу над фашистськими злочинцями" підготував і вніс на розгляд парламенту перший секретар Компартії Петро Симоненко, пише "Коммерсант-Україна".

"Верховна рада звертає увагу української і світової громадськості на те, що останнім часом певні політичні сили в Україні та міжнародних парламентських структурах роблять активні спроби, спрямовані на перегляд висновків Нюрнберзького трибуналу, спотворення його історичної ролі", - йдеться в заяві.

Комуністи запропонували ВР висловити стурбованість спробами окремих політиків і політичних організацій "реабілітувати й навіть героїзувати колабораціоністів - посібників гітлерівців, виправдати їх злочини". На думку авторів документа, його ухвалення дозволить нормалізувати напружену політичну ситуацію в Україні.

Член парламентської фракції КПУ Олександр Голуб уточнив, що в заяві маються на увазі праворадикальні партії.

"В Україні відбувається активне відродження націонал-фашизму, низка партій і окремих політиків своїми діями переглядають результати Нюрнберзького процесу. Перш за все мова йде про такі праворадикальні політичні організації, як ВО "Свобода", Конгрес українських націоналістів тощо", - пояснив Голуб.

При цьому він висловив упевненість, що ухвалення заяви не стане причиною нових конфліктів. "Українське суспільство розколює прихована чи явна пропаганда фашизму, а приведення таких дискусій у загальноцивілізованих межах як раз зніме цю напруженість", - вважає депутат.

Представники ВО "Свобода" назвали ініціативу Компартії спекуляцією.

"Це спекуляції, якими комуністи займалися впродовж усієї своєї історії. Це просто спроба нав'язати людям думку, що незалежна держава виникла не внаслідок боротьби українців, а внаслідок комуністичної інтрижки між Єльциним, Шушкевичем і Кравчуком", - сказав заступник голови ВО "Свобода" Андрій Мохник.

"Зрозуміло, що вони нас ненавидять, і я навіть не сумніваюся, що щиро. Ми антагоністи по суті і компромісу між нами бути не може", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Симоненко пропонує депутатам прищемити Тягнибока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути