неділя, 21 квітня 2024 17:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Часів Яр, удари по окупантах, допомога США - головне зі звернення Зеленського

Часів Яр, удари по окупантах, допомога США - головне зі звернення Зеленського
Дякую всім нашим друзям у США і кожному партнеру у світі, сказав президент Володимир Зеленський. Фото: Facebook.com/zelenskyy.official

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський доповів про найбільш гарячі точки фронту.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Часів Яр та інші ключові напрямки на Донеччині: Покровський, Курахівський, а також Харківщина - Купʼянський напрямок. Наші позиції, наші результати. Я дякую кожному солдату, кожному командиру, усім нашим бойовим підрозділам, які дійсно влучні та стійкі", - сказав Зеленський.

Також головком доповів щодо ураження цілей на окупованій території.

"Реалізовані операції та підготовка запланованих. Російська армія повинна нести втрати щодня, і кожен такий день - російських втрат - наближає для нас такий потрібний мир", - заявив президент.

Зеленський сказав про роботу щодо збільшення захисту неба.

"Говорив також з міністром оборони Умєровим, і ключове - це ППО. Робимо все можливе, контактуємо з усіма можливими партнерами, щоб збільшити захист неба - збільшити кількість та якість систем ППО в руках наших воїнів. Кожен лідер і кожна країна, які в цьому допомагають, є справжніми рятівниками життя", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В НАТО зробили заяву про Україну після голосування у США

Президент сказав про допомогу від США.

"Продовжуємо зараз наші контакти з американською стороною. На всіх потрібних рівнях. Для нас дуже важливе тепер оперативне рішення Сенату на підтримку українського пакета. На рівні наших дипломатів активно працюємо, щоб був позитив політичний, у швидкому затвердженні пакета, а також і позитив у самому пакеті - його правильне наповнення, наповнення саме тим, що так очікують наші воїни на фронті", - заявив Зеленський.

Зеленський сказав про далекобійні можливості та артилерію. "Наші можливості розширювати простір нашого контролю", - заявив глава держави.

"Я дякую всім нашим друзям у Сполучених Штатах, кожному нашому партнеру у світі, хто так само, як і ми в Україні, розуміє спільні можливості, спільні завдання. Всіма методами разом маємо зупиняти російський терор, обмежувати російський потенціал війни. Та примушувати Путіна визнати очевидне - визнати, що ця війна нічого йому не дасть", - сказав Зеленський.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 102 бойових зіткнення. На Бахмутському напрямку українські воїни відбили 23 атаки російських окупаційних військ у районах населених пунктів, серед яких Часів Яр на Донеччині.

У Військово-морських силах Збройних сил України підтвердили удар по російському кораблю "Коммуна" у тимчасово окупованому Севастополі.

Вчора Палата представників Конгресу США 311 голосами схвалила допомогу Україні. Законопроєкт передбачає виділення $60,8 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Часів Яр, удари по окупантах, допомога США - головне зі звернення Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути