четвер, 25 квітня 2024 19:13

"Гроші йдуть насамперед на оборонний сектор США" - Зеленський відповів противникам допомоги України

"Гроші йдуть насамперед на оборонний сектор США" - Зеленський відповів противникам допомоги України
Президент Володимир Зеленський наголосив, що кошти підуть на промисловість США. Фото: ОП

Виділений Конгресом $61 млрд піде насамперед в оборонний сектор США на виробництво зброї.

Президент Володимир Зеленський сказав про це в інтерв'ю Fox News. Він звернувся до конгресменів-республіканців, які не проголосували за надання Україні військової допомоги.

"Моє послання тим конгресменам, які були проти: вони мають знати, що ці гроші йдуть насамперед на оборонний сектор США. Нам потрібна насамперед зброя. Це питання не грошей, а насамперед зброї. Вони мають знати, що їхнє виробництво отримає десятки мільярдів, робочі місця, податки - все це буде в США", - наголосив Зеленський.

Противники допомоги Україні також мають знати, що частина виділених коштів піде в інші європейські країни.

"Тому що частина зброї, якої ми також потребуємо, яка в страшному дефіциті, яка нам потрібна - і в США в цьому підтримують нас, і це завжди допомога промисловості тих країн. Вона не йде в Україну", - вказав президент.

Україна ділиться з партнерами технологіями.

"Коли США дали певну суму в український бюджет, наприклад на нашу оборонну промисловість, - з американцями в нас немає секретів - всі ці технології, а ми витрачаємо багато часу, залучаємо вчених, наших українських хлопців, дуже розумних хлопців, також американці, англійці беруть у цьому участь. Ми ділимося з нашими американськими партнерами всіма цими технологіями", - зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає ракети ATACMS в рамках військової допомоги США - CNN

Американці бачать кожен свій долар, який заходить в Україну.

"Прозорість - у них усе це є. Це знають, чи це військова допомога, чи пряме фінансування якихось наших промислових напрямів - видно все. І коли ми ділимося цими технологіями зі США - це не про те, щоб віддати щось, це про те, щоб отримати щось у відповідь", - сказав президент.

Він наголосив, що все піде на поле бою, підтримуючи не лише армію України, а й на захист демократії у світі.

"І ми, і американці - вільні люди. Вони можуть підтримувати або не підтримувати Україну. У різних людей різні мотиви, але американці переважно на нашому боці. І переважно і Конгрес на нашому боці, і Сенат. І це означає, що США на нашому боці", - сказав Зеленський.

Американський Сенат ухвалив пакет законопроєктів про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню. Загальна сума допомоги - $95,3 млрд, при цьому на підтримку України у війні з Росією передбачено $61 млрд.

Також законопроєкт передбачає передачу на потреби України заморожених активів Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Гроші йдуть насамперед на оборонний сектор США" - Зеленський відповів противникам допомоги України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути