Справжній одеський форшмак можна приготувати вдома.
Ця ідеальна смачна закуска на щодень сподобається кожному.
Рецептом найсмачнішого одеського форшмаку поділився фіналіст кулінарного шоу "МастерШеф-4", одесит Микита Моісеєв.
"Форшмак, як і борщ, у кожній оселі має свій рецепт. Рецепт, яким я з вами поділюся, моя тітонька дізналася ще 1974-го, від літньої тітки Клари Абрамівни, сусідки по комуналці. Частинка Одеси – саме в цьому форшмаку", - розповідає smachno кулінар.
На приготування піде в середньому година.
Як приготувати форшмак по-одеськи
Інгредієнти
оселедець – 200 г;
яйця відварені – 2 шт.;
цибуля – 1 шт.;
масло вершкове – 50 г;
оливкова олія – 1 ст. л.;
оцет – 1 ч. л.;
цукор – половина ч. л.;
перець – до свого смаку.
Як приготувати
Нарізаємо філе оселедця дрібним кубиком.
Перебиваємо в блендері цибулю, яблуко і варені яйця в однорідну масу.
Додаємо вершкове масло та ще раз перемішуємо.
Змішуємо підготовлений оселедець із яєчно-яблучною масою.
Солимо до свого смаку
Форшмак із яблуком готовий.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піца з лаваша за 20 хвилин: як приготувати швидку і поживну вечерю
Цікаво, що форшмак спочатку був запозичений зі східно-прусської кухні і являв собою гарячу закуску зі смаженого оселедця. Уже після закуска трансформувалася в той самий форшмак і подається як холодна закуска.
Щоб швидко втамувати голод, можна приготувати легку закуску із баклажанів.
Це улюблений перекус італійців. Крем із баклажанів готують на основі запечених у духовці баклажанів, тертого пармезану, свіжого базиліку, часнику, оливкової олії та солі.
Коментарі