пʼятниця, 13 вересня 2019 05:45

Віктор Чумак став головним військовим прокурором

11 вересня генпрокурор Руслан Рябошапка призначив Віктора Чумака на посаду свого заступника, головного військового прокурора країни.

Днем раніше його кандидатуру погодив президент Володимир Зеленський.

"Я завжди розумів, що стрижнем системи (правоохоронної. – ГПУ) і ії наріжним каменем є прокуратура, яка не шукала справедливості, а була органом тиску на непокірних політиків і впертих бізнесменів. Якщо не змінити характер і філософію її діяльності – не зміниться й система. Сьогодні такий шанс з'явився. Руслан Рябошапка, з яким ми працювали над новим антикорупційним законодавством, збирає потужну команду", – пише 61-річний Віктор Чумак у "Фейсбуку".

Він був народним депутатом сьомого і восьмого скликань, заступником голови комітету Ради з питань запобігання та протидії корупції. На президентських виборах 2019-го керував передвиборним штабом лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка. Очолює громадянський рух "Хвиля". Балотувався у ­214-му окрузі в Києві.

Обіймав керівні посади в Державній прикордонній службі, Збройних силах України та СРСР. У 2004–2010 роках працював директором департаменту Міжнародного центру перспективних досліджень.

Народився у ­Хмельницькому. Закінчив тамтешнє вище ­командне артилерійське училище, юридичний факультет Київського національного університету ім. Тараса Шевченка й Академію прикордонної поліції Німеччини. Одружений, має двох дітей.

2018-го задекларував будинок у селі Хлепча Васильківського району на Київщині. Має дві квартири у столиці, дві "Тойоти" та "ВАЗ 2102".

Попередній військовий прокурор Анатолій Матіос пропрацював на посаді п'ять років – із 27 серпня 2014-го до 2 вересня цьогоріч.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Чумак став головним військовим прокурором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути