понеділок, 07 квітня 2008 18:25

Від комуністів до Київради йде настоятель Києво-Печерської лаври

На посаду столичного міського голови хочуть балотуватися понад 50 кандидатів. Із парламентських політсил свого кандидата не висуватиме лише Компартія. Але вона братиме участь у виборах до Київради. Список Компартії нараховує 52 кандидати. Третє місце у ньому займає настоятель Києво-Печерської лаври владика Павло.

— Триває експансія нетрадиційних релігій в Україну. А це веде до втрати духовного коду. Я переконаний, що Київ має повернути своє право бути другим Єрусалимом, — каже голова Компартії Петро Симоненко, 55 років.

Створити виборчий блок вирішили київські міські організації партії "Народний союз "Наша Україна" та "Вперед, Україно!" Називатиметься він "Наша Україна — Народна самооборона". На попередніх парламентських виборах до цього блоку входили ще кілька партій. Однак нині три із них ідуть на вибори окремо від НУ-НС. Народний рух України увійшов до Блоку Кличка. А "Пора" та Європейська партія підуть до Київради самостійно.

"Пора" також висунула на посаду мера Владислава Каськіва, 34 роки. Однак він ще не вирішив щодо своєї участі. Народний депутат від НУ-НС, голова Європейської партія Микола Катеринчук, 40 років, вже написав заяву на участь у виборах столичного міського голови. Він закликав Віталія Кличка, 36 років, створити єдиний блок для участі у виборах до міськради. Кличко запропонував Катеринчуку не відтягувати голоси виборців і зняти свою кандидатуру з перегонів.

У передвиборній кампанії колишнього боксера консультуватимуть міський голова Берліна Клаус Воверайт і колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані.

Зараз ви читаєте новину «Від комуністів до Київради йде настоятель Києво-Печерської лаври». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути