понеділок, 06 жовтня 2008 17:58

Ющенко призначив зустріч "Нашій Україні" і "Народній самообороні"

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  У старовинній фортеці в Меджибожі на Хмельниччині президент Віктор Ющенко (справа наліво), голова Інституту національної пам’яті Ігор Юхновський, заслужений художник України Микола Мазур та голова Хмельницької облдержадміністрації Іван Гавчук оглядають пе
У старовинній фортеці в Меджибожі на Хмельниччині президент Віктор Ющенко (справа наліво), голова Інституту національної пам’яті Ігор Юхновський, заслужений художник України Микола Мазур та голова Хмельницької облдержадміністрації Іван Гавчук оглядають пе

Президент Віктор Ющенко, 54 роки, в суботу з"їздив у село Пилявка на Хмельниччині. Тут 360 років тому стотисячне військо Богдана Хмельницького перемогло 80 тис. поляків.

На Пилявецькому полі зранку очікують високого гостя. Кількома рядами стоять намети. Безкоштовно можна випити самогонки, закусити варениками, галушками чи шашликом.

О 10.45 приземляється президентський гелікоптер. Потрійний живий ланцюг охорони дає кількатисячному натовпу побачити главу держави з кількох десятків метрів.

Президент дивиться з дерев"яної трибуни концерт. Поруч із ним — голова Хмельницької облдержадміністрації Іван Гавчук. Виступають київський театр "Каскадер" та ансамбль "Козаки Поділля".

На прес-конференції "ГПУ" запитує Віктора Ющенка, коли він розпустить Верховну Раду.

— Будь-який роман на стороні має логічне завершення, — відповідає президент. — На 7 жовтня я призначив зустріч представникам "Нашої України" та "Народної самооборони". Якщо за кілька днів питання не вирішиться, я маю повне право підписати указ про розпуск парламенту.

Безкоштовно можна випити самогонки

Відповів Віктор Андрійович і на запитання про Пилявецьку битву.

— У світі немає такого прикладу, коли існувала б нація, що не має власної культури, історії, — відповідає Віктор Ющенко. — Нині ми дивимося на Пилявку, на цей унікальний хід військових звитяг, де зійшлося 100 тисяч наших хлопців. На жаль, ні ви, ні я не знаю, де поховані десятки тисяч наших співвітчизників. Мені соромно за це і як президентові, і як громадянину.

Глава держави кличе бандуриста, який стоїть неподалік. 59-річний Василь Нечепа з Чернігова співає дві пісні. Президент слухає. Потім гелікоптером летить у містечко Меджибіж. Там у старовинній фортеці ХІІ–ХІV ст. відкрився перший в Україні Музей Голодомору. Віктор Ющенко обіцяє видати розпорядження, аби губернатори всіх областей обов"язково відвідали його. Заслуженого художника України Миколу Мазура, який був головним оформлювачем музею, президент запрошує для створення подібного у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко призначив зустріч "Нашій Україні" і "Народній самообороні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути