середа, 16 липня 2008 18:44

Тимошенко звинуватила "Єдиний Центр" у неприйнятті змін до бюджету

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко жартує з міністром праці і соціальної політики Людмилою Денісовою перед засіданням уряду
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко жартує з міністром праці і соціальної політики Людмилою Денісовою перед засіданням уряду

Перед учорашнім засіданням уряду міністрам на крісла розклали картонні пакунки. На кожному зверху — наклейка з відповідним прізвищем.

— Щось м"якеньке, — пробує міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, 43 роки.

Але пакунок не відкриває. Роззирається і кладе його на стіл.

— Це, мабуть, те, за що маємо проголосувати, — зазирає у пакет міністр оборони Юрій Єхануров, 59 років.

Виймає запаковану темно-синю футболку із символікою Національного олімпійського комітету. Шукає на етикетці, який у неї розмір. Кладе футболку назад.

Міністр аграрної політики Юрій Мельник, 45 років, у коридорі перед залою засідань розповідає журналістам, що хоче у відпустку.

— Тричі на рік і по п"ятнадцять днів, — каже. — У мене ж теж є сім"я.

Прем"єр-міністр 47-річна Юлія Тимошенко на засідання запізнюється на 10 хв. Каже, що сподівається на високий урожай зерна: вдвічі більший за минулорічний. Стверджує, що інфляцію в Україні приборкано, хоча ризик її повернення є.

— Поки що у системі ризику є м"ясо птиці, — говорить прем"єрка про значну ціну на курятину. — Я ще раз кажу, що існує монопольна змова виробників, захищена владними структурами вищого рівня.

Із 1 липня не будуть збільшені на 13 відсотків пенсії

Напередодні Тимошенко дала вказівку Держкомрезерву випустити на ринок дешеві курячі стегенця. У роздрібній торгівлі вони коштуватимуть 10–11 грн/кг. Нині їх можна купити по 22–23 грн.

Ще однією проблемою глава уряду називає вимогу "Київхліба" підвищити ціну на свою продукцію. Переконує, що підстав для цього немає.

— Із поганих новин у нас є тільки одна — це неприйняття змін до держбюджету, — веде далі прем"єрка. — Це зірвали тільки тому, що новостворена партія "Єдиний Центр" не проголосувала. Тому маємо проблеми до вересня.

Юлія Володимирівна розповідає, що через це з 1 липня не будуть збільшені на 13% пенсії. Утім, уряд планує виділити ці гроші в обхід Верховної Ради. Припускає, що до осені зможуть скликати позачергову сесію парламенту і проголосувати за зміни до бюджету.

— А на завершення свого монологу хочу сказати, що ми отримали унікальний вотум довіри у п"ятницю, — каже про невдале голосування Партії регіонів за відставку уряду. — Вони були посоромлені, а ми довели мінливому парламенту, що уряд підтримку має.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко звинуватила "Єдиний Центр" у неприйнятті змін до бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути