вівторок, 07 грудня 2010 01:45

Степан Брацюнь очолив Конгрес українських націоналістів

Конгрес українських націоналістів змінив керівника. Замість Олексія Івченка партію очолив Степан Брацюнь. Його кандидатуру рекомендував Івченко. Він на з'їзд не приїхав.

— Не прийшов свідомо, — каже 47-річний Олексій Івченко. — Аби не подумали, що хочу вплинути на користь того чи іншого кандидата. Новий голова має розбудовувати партію, збільшувати членство. Я залишився членом партії. Відмовився від головування, аби показати різним гетьманчикам, що крісло голови — не самоціль.

Брацюня обрали в суботу на чергових зборах. За нього проголосували 228 із 337 делегатів. На посаду голови також висувався 39-річний Микола Коханівський. Він улітку відбив ніс пам'ятнику Володимирові Леніну в центрі Києва.

— Я надто радикальний, — говорить Коханівський про те, чому програв внутрішньопартійні вибори. — Більшість делегатів не надто поділяють мої погляди. Точніше, вони їх поділяють, але бояться. Кажуть, що парламентська боротьба для них зрозуміла, а революційної бояться. Брацюнь — поміркована людина, гарний адміністратор. Як керівник партії — не знаю, подивимося. Жвавих людей у КУНі вистачає й без нього. Якщо треба буде когось підстьобувати, будемо це робити.

Степан Брацюнь закінчив медичний інститут ім. Богомольця. За фахом лікар-терапевт. Заочно навчався у Харківській юридичній академії. Є головою правління Всеукраїнського благодійного фонду "Соборність". Той, зокрема, допомагає дітям, хворим на вроджену ваду серця.

"На наше поле зайшли інші"

Новий голова Конгресу українських націоналістів 47-річний Степан Брацюнь хоче провести аудит партії й подивитися на людей:

— Буде часткове переформатування, без різких кроків. Доки були під крилом у блоці "Наша Україна", втратили як політична сила. На наше електоральне поле зайшли інші — "Свобода", "Наша Україна" і БЮТ. Будемо відновлювати свої позиції на Заході, в Центрі, просуватимемося на Південь, Схід. Аби виграти вибори, потрібно хоча би брати в них участь. Самостійно ми не йшли на них уже кілька кампаній. Тепер будемо пропагувати свої ідеї, показуватимемо відомі на місцях обличчя. Зараз обираємо їх.

Що розповідатимете людям?

— Як відстоюватимемо інтереси кожного українця — українську соборність, державність та суверенітет.

У який спосіб?

— Не буде технологічного піару. Будуть протести проти влади, акції. На цьому ми активізуємося. Із початку приєдналися до протесту підприємців проти Податкового кодексу. Пару тижнів тому склали заяву, що підтримуємо їхні вимоги.

Що вам не подобається у владі?

— Кадрові призначення. Найбільше — міністрів освіти Дмитра Табачника та внутрішніх справ Анатолія Могильова й голови Служби безпеки Валерія Хорошковського. Не задовольняють узурпаторські методи Миколи Азарова управління урядом та економікою.

Зараз ви читаєте новину «Степан Брацюнь очолив Конгрес українських націоналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути