вівторок, 26 жовтня 2010 04:31

Сергій Буряк стане міністром економіки

За чутками, колишній голова податкової Сергій Буряк замінить на посаді міністра економіки Василя Цушка. Буряк — колишній нардеп-"бютівець", власник "Брокбізнесбанку". Його називали одним з найбагатших спонсорів Блоку Юлії Тимошенко. Тепер він без посади, входить до Комітету з економічних реформ при президентові.

— Призначити Буряка можуть або за домовленістю з першим віце-прем'єром Андрієм Клюєвим, або віце-прем'єром Борисом Колесніковим, або главою Адміністрації президента Сергієм Льовочкіним, — каже 51-річний Володимир Фесенко, директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна. — Цушко може й залишитися. Залежить від того, чи вдасться йому зберегти свої стосунки з президентом. У Януковича, скоріше за все, до Цушка є позитивні почуття після 2007 року, коли була спроба збройного захоплення Генпрокуратури, а Цушко захищав інтереси Януковича. Тут питання в тому, хто та як аргументуватиме перед президентом кандидатуру Цушка. Як його роботу оцінить заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова. Можливо, його переведуть на іншу посаду — наприклад, губернатором якоїсь області.

Зміни можуть бути і в інших міністерствах, — продовжує Фесенко. — Вакантним є крісло міністра з надзвичайних ситуацій. Ходять чутки, що "регіоналку" Тетяну Бахтеєву хочуть призначити міністром охорони здоров'я. Багато питань до Михайла Єжеля як міністра оборони. Міністр транспорту — це фігура, яка виконує суто лобістські замовлення. Враховуючи трагічний інцидент у Марганці, можуть узятися й за нього.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Буряк стане міністром економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути