Ексклюзиви
понеділок, 28 липня 2008 18:33

Парламент може зібратися на позачергове засідання

— У неділю 54-річний президент Віктор Ющенко та прем"єрка Юлія Тимошенко, 47 років, літали на Західну Україну. Вони відвідали постраждалі від повені регіони.

Президент підкочує рукави й штани і йде затопленим райцентром Галич на Івано-Франківщині. Води по коліна. Разом із місцевими оглядає завдані водою збитки. Обіцяє, що зобов"яже уряд виділити для них кошти.

Водночас Тимошенко оглядає постраждалі регіони з повітря: спочатку облітає Івано-Франківську, потім Чернівецьку області. Журналістам розповідає, що заради цього перервала своє лікування. На що хворіє не каже.

Після обіду Ющенко й Тимошенко збираються на нараді оперативного штабу з подолання наслідків стихійного лиха. Президент дає уряду три дні на затвердження плану заходів із ліквідації повені та цілковите фінансування аварійно-рятувальних робіт.

— Я вимагаю внесення радикальних змін у державний бюджет, — каже він. — Особливо щодо будівництва гідроспоруд.

Тимошенко говорить, що й попросить скликати позачергову сесію парламенту. Для цього потрібно зібрати підписи щонайменше 150 народних депутатів.

— Часу в нас немає, є лише кілька місяців для проведення відновлювальних робіт, — переконує. — Це є беззаперечним аргументом для скликання позачергової сесії Верховної Ради.

— Уже отримав повідомлення, що збирають підписи на проведення позачергового засідання, — говорить нардеп-"бютівець" Михайло Волинець, 51 рік. — Я в Києві й обов"язково підпишуся.

Нардеп-"регіонал" 47-річний Василь Грицак говорить, що в партії з позачерговою сесією ще не визначилися. Але він наполягатиме, щоб "Регіони" зібралися й проголосували за зміни до бюджету.

— Якщо депутат у відпустці на території України, то він може безкоштовно приїхати на засідання парламенту, — каже. — Ті, хто відпочивають за кордоном, теж можуть собі дозволити на кілька днів повернутися. Адже вони — обранці народу, то нехай за нього піклуються.

"Нашоукраїнець" Ярослав Кендзьор, 67 років, відпочиває на Шацьких озерах на Волині. Каже, що чув про можливе позачергове засідання.

— Поки що ніякого повідомлення не отримував, — говорить нардеп. — Але в мене весь час включений мобільний, тому чекаю. Якщо Арсеній Яценюк скличе засідання, то негайно сяду в авто, доїду до Львова й замовлю квиточка. А на ранок буду в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Парламент може зібратися на позачергове засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути