пʼятниця, 18 травня 2018 06:40

Коломойський симпатизує Вакарчуку і хвалить Тимошенко

"Не было бы в Украине национализма, страна уже присоединилась бы к России. В 2014 году была бы ­какая- нибудь новая Переяславская рада", — каже олігарх 55-річний Ігор Коломойський.

Інтерв'ю з ним вийшло на сайті німецького "Дойче веллє" 16 травня.

— Є судові процеси з Приватбанком (суд Лондона розглядає позов уряду в особі Приватбанку проти його колишніх власників Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова щодо відшкодування $2,5 млрд. Банк націоналізували в грудні 2016‑го. — ГПУ), — розповідає мільярдер. — Якщо приїду в Україну, то можуть оголосити боржником і закрити виїзд. Наші судові процеси проходять не тільки в Україні, але й у Лондоні. Тому займатися всім цим простіше, перебуваючи в Європі.

Щодо Порошенка в мене велике розчарування. Наприклад, щоб удруге обратися президентом, він прагне повністю контролювати всі телеканали. Ну, як у нашого північно-східного сусіда.

А Святославу Вакарчуку як можливому кандидату в президенти я симпатизую. Не відкрию Америку, якщо скажу: в Україні всі хочуть бачити у владі нові обличчя. Якщо взяти відомих політиків, найбільш гідною на сьогоднішній день є Тимошенко.

Статки Ігоря Коломойського оцінюють у $1,6 млрд. Із початком агресії Росії він очолив Дніпропетровську обласну держадміністрацію. Пропрацював на посаді 387 днів. Востаннє був в Україні в червні 2017-го. Живе з родиною в Швейцарії.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський симпатизує Вакарчуку і хвалить Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути