четвер, 24 вересня 2020 06:15

"Київ має стати зразком доступного міського простору"

Автор: ФОТО надане пресслужбою ”Європейської солідарності”
  Марина Порошенко шість років опікується інклюзивною освітою. Брала участь у відкритті Бориспільського інклюзивно-ресурсного центру, 3 серпня 2018-го
Марина Порошенко шість років опікується інклюзивною освітою. Брала участь у відкритті Бориспільського інклюзивно-ресурсного центру, 3 серпня 2018-го

Київ має бути зразком у впровадженні безбар'єрного простору та інклюзії. Втім поки що столиця України відстає у цьому від інших регіонів, каже дружина п'ятого президента Марина Порошенко, 58 років. Про це вона розповіла в інтерв'ю телеканалу "Прямий".

З початку перебування на посаді її чоловіка Марина Порошенко опікується інклюзивною освітою.

— Столиця має задавати рівень відповідальності для ­всієї країни. Та вона, на жаль, перебуває набагато нижче за де­які регіони за забезпеченням, наприклад, інклюзивно-ресурсними центрами, школами. Це треба змінювати. Тому що за сухою статистикою стоять долі не тільки дітей, а багатьох сімей, які залежать від таких реформ, — наголошує Марина Порошенко.

— Я спілкуюся з батьками, вчителями й дітьми з особливими освітніми потребами. Вони прагнуть отримати освіту, професію, мати роботу в майбутньому. Для них важливо жити на рівних серед людей, соціалізуватися. Вони кажуть: ми починаємо відчувати, що все зупинилося, нас знову не помічають. Я боротимуся і за цих дітей, і за їхні сім'ї, — наголошує Марина Порошенко.

Каже, проблема доступності міського середовища набагато глибша, ніж питання людей з інвалідністю. Бо без адаптованого транспорту в трамвай чи тролейбус не може зайти і мати з дитячим візком.

— Наша команда 2018 року аналізувала, які зміни варто внести у державні будівельні норми. Ми врахували західні стандарти, взяли за приклад найкращі європейські столиці, щоб використати їх для України, для Києва. Сьогодні не можна допустити, щоб усе це залишалося на папері, — резюмує Марина Порошенко.

На з'їзді партії "Європейська солідарність" 16 вересня дружину експрезидента Марину Порошенко висунули першою в списку політсили на виборах до Київської міської ради.

Зараз ви читаєте новину «"Київ має стати зразком доступного міського простору"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути