вівторок, 16 грудня 2008 17:26

Члени ЦВК хочуть їздити службовими авто без обмежень

Члени ЦВК хочуть їздити службовими авто без обмежень

Члени Центральної виборчої комісії написали листа голові ЦВК Володимирові Шаповалу, в якому просять не обмежувати їх у використанні службових автомобілів. Недавно керівник комісії встановив їм місячний ліміт у 3 тис. км.

Якщо поділити цю цифру на кількість робочих днів, то виходить, що члени ЦВК можуть наїжджати приблизно 130 км щоденно. Але вони у своєму листі говорять про несправедливість і вказують на членів Кабміну, яким використання службового автотранспорту не обмежили — ті можуть їздити за рахунок платників податків скільки завгодно і коли завгодно.

— Якщо в когось складається враження, що ми не хочемо лімітів або хочемо більше кілометрів, то це неправда, — каже 34-річний член комісії Андрій Магера. — Але можна елементарно наїздити більше ста кілометрів за день. А хто говорить, що стільки нереально по Києву наїздити за день, то ця людина просто ніколи за кермом не була. Хай сяде і попробує.

Розповідає, що члени комісії живуть у різних районах міста і водіям доводиться долати через це чималу відстань.

Хай сяде і попробує

— Одні в центрі живуть. Але є такі, що на Харківському масиві, на Оболоні. Спочатку водію треба заїхати за членом комісії, відвезти на роботу. Потім протягом дня є доручення. Досить часто ми їздимо в Кабмін, у Верховну Раду (від ЦВК до цих установ приблизно 7 км. — "ГПУ"). У кінці дня завезти додому. Можуть бути доручення водієві по місту без члена ЦВК.

Зазначає, що сьогодні жодним нормативно-правовим актом використання автотранспорту членами комісії не врегульоване.

— Отже, розпорядженням голови комісії такі питання не можуть вирішуватися. А оскільки Центрвиборчком — колегіальний орган, то такі рішення мають вирішуватися спільно, — наголошує Магера.

Однак голова ЦВК Володимир Шаповал свого розпорядження щодо обмеження використання членами комісії службових авто не скасував.

Зараз ви читаєте новину «Члени ЦВК хочуть їздити службовими авто без обмежень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути