четвер, 06 грудня 2007 17:16

Чи не занадто молодий Арсеній Яценюк?

Чи не занадто молодий Арсеній Яценюк?

Арсенію Яценюку лише 33 роки. Він став наймолодшим головою Верховної Ради. А це — друга в державній ієрархії посада. Чи не занадто Яценюк для неї молодий?





Альбін Гавдзінський, 84 роки, народний художник України:

— Арсеній Яценюк дуже тямущий, чесний і порядний, хороший політик. Має вже досвід роботи в Кабміні. А українському політикуму потрібне омолодження. Ну куди вже керувати 60–70-річним! Звісно, Яценюку в умовах сильної опозиції буде дуже складно, без допомоги старших соратників не обійдеться. Але лінію своєї поведінки має виробити сам.




Каріна Плай, 34 роки, співачка:

— У моєї подруги є 13-річний син. Він настільки мудрий, що я його вважаю достатньо дорослою людиною. Адже мудрість дається від народження. 33 роки — це вік Христа, коли людина здатна повести за собою інших. Звісно, для керування державою це небагато. Та все залежить від особистості, а не від віку. Добре, що в політику приходять молоді. Це зовсім інше покоління. Вони зубасті, сильні, активні. Це покоління бізнесу з його жорстокими законами.




Сергій Макєєв, 56 років, соціолог:

— А хіба є якісь вікові норми для таких посад? Початок ХХІ століття — це світ для молодих. Вони динамічніші, сильніші, адекватніші, більш пристосовані до нинішніх реалій. Раніше вважалося, що в математиці можна щось зробити до 30 років. А нині все більше галузей, де молоді вириваються вперед, швидко збивають капітал. Після інформатики, шоу-бізнесу, світу моди це дійшло й до політики. Хоча тут найбільше працює інерція. Вважається, що потрібен великий досвід. Але нинішня молодь вміє краще організовувати.




Олександра Кужель, 53 роки, заступник міністра регіональної політики і будівництва:

— З Яценюком я співробітничала багато років — коли він працював в університеті, Секретаріаті президента та Кабміні. Працювати з ним дуже комфортно. Він швидко все схоплює і приймає правильні рішення. Гадаю, що із спікерства Арсенія Яценюка розпочинається зовсім інше літочислення Верховної Ради. Він дуже працездатний, має гострий розум. Думаю, швидко розбереться в усіх хитросплетіннях і кулуарних іграх парламенту. Неконфліктний, і завжди вміє знайти найвиграшнішу позицію, справжній державник.




Андрій Єрмолаєв, 37 років, політолог:

— Справа не у фізичному, а у політичному віці. Проблеми Яценюка не стільки у відсутності досвіду, скільки у відсутності стратегічності. Він швидко змінював високі посади. А людина, яка не мала можливості реалізовувати довгострокові проекти, не має стратегічного мислення. Хоча у нього добра реакція і підготовка для політичної діяльності. Та чи зможе він орієнтуватися в розкладі сил у парламенті, підготовці й реалізації законопроектів? У нашій політиці — дефіцит стратегічного мислення. Тут надто багато молодих людей.

Зараз ви читаєте новину «Чи не занадто молодий Арсеній Яценюк?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути