вівторок, 27 лютого 2018 05:20

Володимир Загородній періодично лягав у лікарню

— 15 років тому земляки назвали вулицю на честь Володимира Васильовича. Коли приїжджав у село, ходаки не зупинялися. Люди йшли запитати поради чи просто поговорити, — каже киянка Ніна Наталенко про свекра, лікаря 67-річного Володимира Загороднього. 16 лютого його поховали у Василькові на Київщині.

Володимир Загородній помер від раку. Про діагноз дізнався торік.

— Свекор періодично лягав у лікарню. Вірив, що здолає хворобу, — продовжує. — У листопаді ще виходив на роботу. Готувався до конференції, що збирався провести навесні.

Володимир Загородній народився у селі Тинівка Жашківського району на Черкащині. Закінчив столичний медінститут. Працював хірургом. 1996-го став заступником начальника Головного управління охорони здоров'я Київської міськдержадміністрації. Обіймав посаду сім років. Очолював Федерацію роботодавців охорони здоров'я. З 2003-го по 2005 рік працював заступником міністра охорони здоров'я.

У Володимира Васильовича залишилися дружина, рідна донька, двоє прийомних синів і семеро онуків.

— Він був другом для онуків, — говорить Ніна Наталенко. — Якось старший закохався. Захотів поїхати до дівчини у Волинську область. Дід тихо взяв машину і повіз його на побачення. Після того як онук потанцював на дискотеці і попив кави, відвіз назад. Про цю поїздку довго не знали ні мама, ні тато. Володимир Васильович із кожним мав таємниці й домовленості.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Загородній періодично лягав у лікарню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути