пʼятниця, 06 травня 2011 09:40

Табачника зарубали перед поминками

Автор: фото: Юрій Стригун
  Курча, з якого виріс чорний півень Табачник, минулої весни Михайло Левченко купив на базарі у райцентрі Тальне на Черкащині. Птах мало не втопився у казані з водою
Курча, з якого виріс чорний півень Табачник, минулої весни Михайло Левченко купив на базарі у райцентрі Тальне на Черкащині. Птах мало не втопився у казані з водою

80-річний Михайло Левченко із села Лісове на Черкащині минулої суботи зарубав півня Табачника. Птаха зварив і завіз у село Водяники Звенигородського району. Там його з'їли під час поминальних днів на кладовищі.

— Своєю поведінкою він підписав собі смертний приговор, — розказує Михайло Миколайович. — Перед Великоднем приїздила донька Надя. Умовила мене не рубати півня. Казала, що дуже гарний. Тільки поговорили, вона пішла на город глянути на цибулю. Так цей виродок її підстеріг і напав.

Михайло Левченко минулої весни купив на базарі в райцентрі Тальне десяток курчат. Одне з них упало в казан із водою. Господар устиг його витягти. Згодом чорне курча вкрав кіт, але Михайло Миколайович і цього разу врятував його. На осінь воно виросло в чорного півня. Той почав битися. За скандальну поведінку хазяїн назвав птаха Табачником.

— Після того як він напав на Надю, твердо вирішив зарізати цю невдячну тварюку, — продовжує. — Дочці нічого не казав. У неділю вона повернулася в Черкаси, а я став чекати наступної суботи. За цей час Табачник успів напасти на сусіда Бориса Башкатова, який зайшов до мене у справах.

Пізнього вечора в п'ятницю Михайло Миколайович пішов до хліва. Хотів зв'язати півня, щоби зранку не ловити.

— Табачник причаївся біля дверей. Ледве я підійшов, він стрибнув і клюнув мене в руку. Я розлютився. Ухопив держака від лопати й улупив його. Птах закотив очі. Я зв'язав йому ноги й укинув до хліва. Пішов до хати. Вже там почали мене сумніви брать. Думаю, може, я його зовсім убив, то ще й пропаде до ранку. Але зранку він був як огурчик. Махнув сокирою — і амінь.

Напередодні від'їзду до Водяників Михайло Левченко зателефонував братові 86-річному Василеві із сусіднього села Буки.

— Домовлялися, як будемо їхати у Водяники й що братимемо. Він запитав про Табачника. Кажу: а ось приїдеш і попробуєш. На цвинтарі Водяників поховані наші батьки й діди. На гроби приїхали вісім людей. Були я, Василь, Меланка, її син Михайло Лугівський, гості з Києва та Сміли. Зібралися в хаті сестри 84-річної Меланки Лугівської. Василь зразу сказав, що я зарубав півня.

Левченко вже не купуватиме інкубаторних курчат.

— У мене торік така накладка вийшла, бо хтось уночі всіх курей покрав. Тепер кілька курок квокчуть, то будуть свої. Інкубаторних більше не хочу. Весь час держав курей. За 55 років не пригадую жодного, хто так бився, як Табачник.

Раніше "Газета по-українськи" вже писала про півня Табачника. У ньому господар обіцяв зарізати "невдячну тварюку" на Великдень.

Зараз ви читаєте новину «Табачника зарубали перед поминками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути