вівторок, 09 липня 2019 06:15

Сергій Ніколаєнко помер після восьмої операції

Автор: www.svoi.city
  Сергій Ніколаєнко мав у Бахмуті на Донеччині магазин будівельних матеріалів. У вересні 2015 року на його місці відкрив культурний простір ”Майстерня”
Сергій Ніколаєнко мав у Бахмуті на Донеччині магазин будівельних матеріалів. У вересні 2015 року на його місці відкрив культурний простір ”Майстерня”

Із 57-річним Сергієм НІКОЛАЄНКОМ попрощалися в місті Бахмут на Донеччині. Із 2012 року чоловік боровся з раком кишківника.

— Щороку видаляли пухлини. Тримали під контролем. Але після восьми операцій організм Сергія виснажився і йому стало гірше. Помирав удома, — розповідає дружина 57-річна Ольга Ніколаєнко.

Сергій Федорович мав у Бахмуті магазин будівельних матеріалів. Там організував пункт збору допомоги для українських військових. Заснував волонтерську групу "Бахмут Український" і громадську організацію "Моя Єдина", які допомагають армії та переселенцям із Донбасу.

У вересні 2015 року на місці колишнього магазину Ніколаєнко з дружиною відкрив культурний простір "Майстерня". Там проводять виставки та презентації, зустрічі з митцями, майстер-класи, влаштовують кінопокази та розваги для дітей.

— Після операцій Сергій відлежувався вдома. Потім повертався до громадської роботи. Йому подобалося спілкуватися з молоддю. Це його підтримувало, було другим життям, — додає Ольга Ніколаєнко. — Після того як армії почало допомагати багато волонтерів і ситуація стабілізувалася, ми з Сергієм вирішили відкрити "Майстерню". Зрозуміли, що наступний крок — це виховання активної молоді, яка цікавилася б культурним розвитком країни.

У Сергія Ніколаєнка залишилися донька, син і троє внуків.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Ніколаєнко помер після восьмої операції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути