пʼятниця, 16 лютого 2018 07:20

Родичі називали "Діді"

— Мирослав Володимирович був схожий на мудреця: сива борода, окуляри, невеличкий зріст. Він умів приворожувати людей. Перехожі на вулиці часто зупинялися й дивилися йому вслід, — каже філософ Тарас Лютий, 45 років. З 2002-го працює в Інституті філософії ім. Григорія Сковороди. Останні п'ять років жив по сусідству з Миро­славом Поповичем.

— Він мешкав на другому поверсі, а я — на восьмому, — розповідає Лютий. — Мирослав Володимирович щоранку виводив на прогулянку песика, якого взяв із притулку. А потім займався на стадіоні біля будинку. Його часто можна було зустріти на ринку. Ходив туди з візочком. Продавчині з ним віталися.

Коли зустрічалися на сходах, завжди розмовляли кілька хвилин. Після таких бесід у мене лишалося радісне відчуття. Останній раз теж говорили в під'їзді. Мирослав Володимирович сказав, що їде на роботу, бо має написати звіт. Був вражений. Директор Інституту філософії міг би доручити це комусь зі своїх підлеглих. Але він не цурався й такої роботи. До всіх справ підходив легко, але відповідально.

Близькі друзі та родичі називали Мирослава Поповича "Діді".

— Прізвисько придумала онука, — каже Тарас Лютий. — У кабінеті Мирослава Володимировича багато років висить її малюнок. На ньому зображена істота зеленого кольору. Схожа на жабку, симпатична. Поряд напис: "Діді".

Мирослав Попович мешкав на вул. Миколи Семашка у Святошинському районі столиці. Кияни зареєстрували петицію про її перейменування на честь філософа.

Зараз ви читаєте новину «Родичі називали "Діді"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути