вівторок, 26 березня 2019 06:25

"На День закоханих замовив два однакові бокси"

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Киянин Михайло Гаврилюк показує подарункові бокси, що продає через інтернет. Ціни на них починаються від 450 гривень. Найдорожчий коштує 1,3 тисячі
Киянин Михайло Гаврилюк показує подарункові бокси, що продає через інтернет. Ціни на них починаються від 450 гривень. Найдорожчий коштує 1,3 тисячі

— Батько працює адвокатом, мама — його асистент. Із дитинства мріяв побудувати юридичну кар'єру. Вступив до Київського університету імені Тарас Шевченка. Торік перед Днем святого Валентина вирішив зайнятися продажем подарункових боксів. Про адвокатуру більше не думаю, — каже 22-річний Михайло ГАВРИЛЮК із Києва. 2017-го відкрив сервіс готових подарунків "Твій бокс".

— Перед тим як заснували сервіс, отримав подарунок від колишньої дівчини, — розповідає Гаврилюк. — Це була коробка з приємними дрібницями. До кожної була додана записка — як річ пов'язана з тим чи іншим спогадом. Виникла протилежна ідея — всі речі в боксі повинні бути універсальні, щоб пасували будь-кому. Аби зробити подарунок індивідуальним, друкуємо і вкладаємо надіслані фотографії. Цю послугу замовляють 90 відсотків покупців. Починали з двох боксів. Менший назвали "Великий" і він коштував 500 гривень, більший "Супер" — тисячу. Думали, що дешевший буде популярніший, та помилилися. Його обрали 45 відсотків покупців. Подарунки складаються з чотирьох елементів: дерев'яної чи картонної коробки, солодощів, предметів і листівки. Шоколад — швейцарський або німецький. Окрім нього, можна обрати маршмеллоу (солодощі, що нагадують зефір. — ГПУ), цукерки, горіхи, зефір, мед, какао, чай і безалкогольне шампанське. У бокс для чоловіків кладемо арахіс у клярі з картопляного пюре зі смаком сиру чи бекону. З речей — ароматичну свічку, чашку, плед, блокнот, склянку для віскі та кольорові шкарпетки. Нещодавно почали вкладати в бокс гірлянду на батарейках із маленькими ліхтариками — подарунок світиться, коли відкриваєш.

Ціни на бокси починаються від 450 грн. Найдорожчий коштує 1,3 тис.

— Маємо 20 стандартних боксів. Спочатку покупці просили, щоб не клали мед, шоколад чи ароматичні свічки, бо мають алергію. Зробив на сайті конструктор — самі обирають тип коробки, складники, листівку. Замовляли практично все. Один замовник сформував набір — я коли збирав, побачив, що гарний вийшов за кольорами. Назвав "Насичений", виставив на сайті — зараз один із топових. Бокс не запаковуємо, щоб покупець зміг підписати листівку. Чоловіки дзвонили нам і казали — бачать стрічку, але не знають, як зав'язати нею коробку. По 15 хвилин пояснювали, як це зробити. Врешті записав відео, розмістив на сайті. У коробку зверху поклав картку з QR-кодом із посиланням на відео. Дзвінки припинилися.

Зробили подарунок "Для колишніх". Коштує 100 гривень. Повна коробка наповнювача — дерев'яної вовни, виглядає як нарізаний смужками папір. Зверху — листівка. З однієї сторони напис "Ось твій подарунок". З другої — "Ой, тут пусто". Таких продали шість. Маємо постійного клієнта з Херсона. За рік замовив сім боксів. Купляв для батька, друзів, дівчини. Інший чоловік із західної України замовив на День закоханих два однакові бокси по 1000 гривень. Додаткових питань не ставили.

У фірмі працюють троє людей. Замовлення приймають на сайті.

— Минулого літа ще не мали сайту — продавали через "Інстаграм". Друг, у якого був доступ до акаунта, загубив телефон. Хтось знайшов, розблокував — видалив акаунт магазину в соціальній мережі з 10 тисячами підписників, проплаченими замовленнями й адресами доставки. Віддавали бокси клієнтам, які телефонували, бо не дочекалися посилки, за собівартістю. Заново шукали покупців в мережі, наповнювали сторінку фотографіями. Після цього запустив сайт.

"За два дні до старту написав: гроші не даватиму"

Для відкриття сервісу "Твій бокс" Михайлові Гаврилюку було потрібно 22 тис. грн.

— Більшість суми планував витратити на рекламу в інтернеті, — розповідає. — Друг погодився профінансувати проект. Та за два дні до старту написав: "Не впевнений, чи вдасться продати бокси, тому гроші не даватиму". Вклав усі свої кошти, що мав на той час. Спочатку закупив товарів на 20 боксів. За 12 днів продав 150. Тоді Київ завалило снігом. Уранці відкопував машину і їхав у супермаркети шукати те, чого не вистачало для замовлень. Не врахував, що перед святом магазини підвищать ціни. За свічки довелося платити в півтора разу більше. Та бокси дорожче вже не міг продавати — торгував майже без прибутку.

Зараз ви читаєте новину «"На День закоханих замовив два однакові бокси"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути