четвер, 01 червня 2006 17:06

"Багатьох дивувало, що дочка спікера миє комусь голову"

Автор: фото: Олександр Лепетуха
  Сім’я Руслани Мороз живе в Києві на площі Перемоги
Сім’я Руслани Мороз живе в Києві на площі Перемоги

Молодшій доньці лідера Соцпартії народного депутата Олександра Мороза Руслані — 34 роки. Вона керує у Києві салоном краси "Кіка стайл" — у центрі міста, на Горького, 18. Приміщення для перукарні купив її чоловік — бізнесмен Давид Сарія. Раніше "Кіка-стайл" орендував 300 кв. м у не дуже примітному будинку навпроти.

З"являється Руслана. Вбрана в темні капрі від Лілії Пустовіт і тонку білу блузу в стилі "кантрі". Каже, що купила її за сто гривень. На шиї — прикраса у вигляді хреста у золотому колі. Обличчям скидається на тата.

— Цю прикрасу на весілля подарував чоловік, — показує на хрест. — Робили її по грузинському ескізу. А познайомилися ми з ним випадково. Я підійшла до телефону, хлопець теж хотів подзвонити. Мене зацікавило його ім"я — Давид. Воно мені з дитинства подобалося. Він залишив номер свого телефону, я по-дзвонила за 20 хвилин. Може, то було кохання з першого погляду.

Як сказали про Давида батькові?

— Йому сказала мама. Вона раділа за мене, але радити їй було важко: усе-таки багато років вона провела в приміщенні (Валентина Андріївна Мороз — інвалід; пересувається у візку. — "ГПУ"). Хочете кави? Чаю? Рекомендую наше капучино, — пропонує Руслана.

Прошу розповісти її про старшу сестру.

— Ірина має музичну освіту, працювала за фахом. Але зараз хворіє. Виховує двох синів.

Як познайомилися ваші батьки?

— Вони були дуже юними, — усміхається куточками губ. — Обоє родом із села Буда Таращанського району на Київщині. Мама в старших класах навчалася в Донецьку, додому приїздила на канікули. А тато в 16 років уже вступив до сільгоспакадемії, бо рано пішов до школи.

Хатні обов"язки у вас були?

— Мамі було тяжко ходити, — торкається пальцями з французьким манікюром прикраси на шиї. — Вона сидячи готувала, шила, вишивала. А ми з сестрою прибирали. Тато прав, прасував. І за столяра був, і за електрика. Він і зараз часто береться за молоток. І речі свої сам прасує. Але найбільше його захоплення — риболовля. Після робочого дня йде до річки. Вони з мамою живуть на державній дачі в Конча-Заспі.

Улов багатий?

— Та не дуже, — сміється Руслана. — Велику рибу готують, а маленьку тато випускає назад.

Чому доньки Мороза обрали собі звичайні професії перукарки й учительки музики?

— Ми займалися тим, що подобалося. В елітний вуз нас ніхто не тягнув. У мене три освіти: учителька молодших класів, стиліст, менеджер. А сестра з дитинства мріяла стати музикантом.

У вас була музична сім"я?

— Я теж закінчила музичну школу. Тато має чудовий голос. Чоловік сестри Юра — професійний музикант, баяніст.

Як батько вас виховував?

— Досі пам"ятаю, як лежу в ліжку, а він сидить біля мене і читає вголос книжку. І я засинаю, дивлячись, як дивно й цікаво ворушаться його губи. Завжди любила за ними спостерігати.

Батьки часто сварилися?

— Ні, але інколи сперечалися, як у звичайних сім"ях. Часто мама поступалася — останнє слово залишалося за батьком. У тата колись був талісманчик, — пригадує вона. — Він у кишені носив соску моєї старшої доньки Даяни.

Який найгірший спогад дитинства?

— Коли лежала в лікарні з хворобою Боткіна. Мені й шести років не було. Довго не бачила маму — вона теж лежала в стаціонарі. Тато розривався між двома лікарнями, приносив їжу, книжки. Бігав з магнітофоном "Весна": я записувала свої побажання мамі, а вона мені — свої. Так тривало чотири місяці.

Тато прасує свої речі сам

Прошу Руслану розповісти про дітей.

— Дітей не захвалюю, але завжди підтримую. Усі троє вчаться танцювати при ансамблі Вірського. Коли син Сашко потягнув ногу, запропонувала йому кинути танці. Ні в яку! Я виховую їх рівно, спокійно, всіх можу насварити, всіх — похвалити. Інколи вони сваряться, але люблять одне одного. Коли самих лишаємо вдома, засинають разом.

Запитую, на кого схожа: на батька чи маму?

— У мене — татів смак, а в сестри — мамин. Я люблю запечені овочі, салати, рибу, а Ірина чудово готує домашні торти, пироги, м"ясо. У мами гарно виходила випічка. Я готую простіше: чим менше обробки продуктів, тим краще.

Хто допомагає вам по господарству?

— Коли молодшій доньці був місяць, двічі на тиждень приходила жінка з дитсадка — готувала старших до школи. Тепер приходить до молодшої.

Чому не змінили дівоче прізвище?

— Ми не розписані у РАГСі, але наші стосунки скріплені у церкві.

Ви скаржилися, що прізвище заважає вам реалізуватися.

— Мене неправильно зрозуміли. Коли тато став головою Верховної Ради, я вчилася на перукаря. Дуже хотіла сама заробляти. А багатьох дивувало, що дочка спікера миє комусь голову, стриже.

Який був ваш перший гонорар?

— Чайові — 20 доларів, — усміхається. — Була шокована, що за просту послугу дають так багато.

Розкажіть, де ви живете.

— У нас квартира на площі Перемоги в Києві. Дизайн я робила сама. Воджу БМВ. У чоловіка є власний автомобіль. Мій водійський стаж — 10 років.

Стрижете віп-персон?

— Для мене кожен клієнт — це віп-персона. Серед них справді багато відомих людей. Але для мене це не має значення. Я ціную приватність відносин із своїми клієнтами. Наша мета — щоб вони всі були задоволені рівнем послуг.





Бізнес дітей політиків


Нардеп Віктор Янукович-молодший, 25 років, працював у будівельній фірмі "БК-інженеринг". Проектував готелі "Донбас-палас" і "Вікторія" в Донецьку. Кажуть, він власник кількох торговельних центрів.


32-річний народний депутат Артем Щербань — син екс-губернатора Сумщини Володимира Щербаня — гендиректор нафтової компанії "Гефест".


Син народного депутата Раїси Богатирьової Олександр, 28 років, — директор донецької фармацевтичної компанії "Сінбіас Фарма".


Дочка екс-голови Верховної Ради Володимира Литвина Олена, 23 роки, — співзасновниця юридичної фірми "Гарантія".


37-річний син колишнього мера столиці Олександр Омельченко-молодший — депутат Верховної Ради. Разом із 30-річною дружиною Оленою є власником холдингу "Три О", який займається будівництвом.

1972 — народилася у Таращі Київської області
1989 — закінчила Київське педучилище N1, спеціальність — вчителька молодших класів
1992 — народила дочку Даяну
1993 — народила сина Олександра
1994 — закінчила школу стиліста
1998 — відкрила салон "Кіка-стайл" у Києві, започаткувала свою торгову марку
1999 — народила дочку Лію
2000 — отримала вищу освіту, менеджмент
Одружена з Давидом Сарією.

Зараз ви читаєте новину «"Багатьох дивувало, що дочка спікера миє комусь голову"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути