вівторок, 30 березня 2010 19:27

Лейла Малиця знайшла батька через 37 років

Автор: фото: Олена МАРЧЕНКО
  Лейла Малиця з села Малинівка Петрівського району Кіровоградщини з лялькою, яку їй подарував батько. Вона мріяла про таку іграшку багато років
Лейла Малиця з села Малинівка Петрівського району Кіровоградщини з лялькою, яку їй подарував батько. Вона мріяла про таку іграшку багато років

38-річна Лейла Малиця з села Малинівка Петрівського району Кіровоградщини рік тому знайшла свого батька Елгуджу Накашідзе зі старовинного грузинського роду князів.

— Я тепер офіційно належу до роду Накашідзе. Маю статус княгині та генеалогічне дерево, — каже Лейла. — Але титулом не пишаюся. Про людину треба судити за її вчинками, а не за предками.

Лейла працює секретарем сільради. Заміжня. Має сина Романа від першого шлюбу та доньку Катерину від другого.

— Мама з татом жили в цивільному шлюбі. Розійшлися до мого народження. Коли мені було 5 років, сусідки розказали, що вітчим — не мій батько. Я питала маму, але вона казала називати татом того, хто мене одягає й годує.

Двічі шукала батька через програму "Жди меня".

— Мама не сказала ні його імені, ні прізвища. Пошуки нічого не давали. Матір живе в Криму. Два роки тому поїхала з чоловіком і дітьми до неї в гості. Доки її вдома не було,  перерила всю хату. Шукала адресу чи бодай прізвище тата. Усі клаптики паперу перечитувала. Таки знайшла. Написала листа в грузинське село на ім"я Накашідзе. Не знала, до кого попаде той лист. Просила людей помогти знайти батька.

У грузинському селі прізвище Накашідзе виявилося поширеним. Лист ходив від дому до дому, потрапив у руки родини Імірдішвілі. Вони знали, що Елгуджа Накашідзе колись служив в Україні, зустрічався з дівчиною Тетяною. Лист передали йому.

— У першому ж листі він назвав мене "дорогою моєю донечкою". Я читати почала, а сльози течуть, спинитися не можуть. Писав, що має дружину Ламару. Із нею виростили синів Велхвію та Лашу й доньку Шорену. Він полковник у відставці, всією родиною займаються ресторанним бізнесом.

Торік у квітні поїхала до Грузії.

— Зустрічали в аеропорту всією родиною. Брат Лаша як побачив — руки розставив і закричав: "Лейлочка!". Батько з квітами стояв. Я підійшла до нього — однією рукою обійняла, бо в іншій сумка була. Він мене теж однією рукою обняв. Стримано так. Потім розказував, що в нього в душі вогонь вирував. Але батько — сталь: що би на душі не було, нічого не видасть. Його жінка Ламара всіх сповістила, що в неї знайшлася ще одна дитина. Стала мене донькою кликати, я її мамою зву.

Я тепер маю статус княгині та генеалогічне дерево

Заходять відвідувачі, Лейла проводить їх до кабінету сільського голови.

— Якось розказала Ламарі, що як у дитсадочок ходила, подружка прийшла з великою лялькою, яку їй тато подарував. А в мене ні тата, ні ляльки не було. Уранці встала, дивлюся — біля ліжка велика дорога лялька. Тато купив її для мене. У 37 років я отримала іграшку, про яку мріяла в дитинстві.

Елгуджа Накашідзе дав доньці своє прізвище. Він нащадок древнього роду князів. У перекладі з грузинської "накаші" означає художник. Лейла побувала в родинному маєтку князів Накашідзе, в іменній церкві. Голова ради старійшин роду Нодар Накашідзе визнав її членом роду та княгинею.

За декілька місяців грузинські родичі гостювали в Малинівці в Лейли.

— Хотіла маму запросити, але вона не приїхала. Досі не хоче з батьком бачитися.

Зараз ви читаєте новину «Лейла Малиця знайшла батька через 37 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути