середа, 13 квітня 2011 00:00

Крутого не люблять у його школі

Автор: фото з сайта www.zvezdi.ru
  Композитор Ігор Крутой закінчив Гайворонську музичну школу на Кіровоградщині. Востаннє приїжджав туди у 2001 році
Композитор Ігор Крутой закінчив Гайворонську музичну школу на Кіровоградщині. Востаннє приїжджав туди у 2001 році

У Гайворонській музичній школі на Кіровоградщині, де навчався композитор 56-річний Ігор Крутой, не хочуть його згадувати.

— У нас торік 40-річчя школи було, а Крутой навіть не привітав толком, — говорить завуч Лариса Батьян. — Знімати свято чотири телеканали приїхали, а він тільки телеграмку через маму свою передав.

У школі в одному з кабінетів висять стенди з фотографіями випускників, які стали відомими. Один із трьох присвячений Ігорю Крутому та його сім'ї. Є портрети сестри й батьків композитора, знімки Ігоря зі співачками Аллою Пугачовою та Іриною Аллегровою.

— Тут немає жодної фотографії, де б він був із кимось із учителів чи учнів, — розказує директор школи Володимир Тімановський. — Не хотів фотографуватися. Востаннє в школу років 10 тому заходив. Приїхав на могилу батька. Дав нам 1000 доларів. Але ж хіба це гроші? Нашій школі 40 років, інструментам так само. Для комплекту хоч три фортепіано потрібні. А одне 34 тисячі гривень коштує. Немає повного комплекту труб і скрипок. Баян останній, не сьогодні-завтра поламається. Але хай уже із тим баяном. На ньому все одно ніхто вчитися грати не хоче.

Володимир Максимович у ношеному костюмі без краватки, сидить за облупленим столом.

— Ми випустили багато талановитих людей, — додає Лариса Семенівна. — Ігор Бойчук у президентському оркестрі грає, Женя Фельдман у Дрезденській консерваторії викладає. Про Крутого говорять всі, бо він найбагатший. Можна сказати, ми дали йому путівку в життя, вивчили професії, завдяки якій має такі гроші. Не хочемо нав'язуватися. Ми бідні, але горді.

У жовтні 2008 року Ігор із сестрою Аллою приїхав до Гайворона.

— Це саме на якесь свято було, бо учнів із шариками вивели на площу, — згадує селянка Галина, яка торгує городиною біля залізничного вокзалу. — Бачила, що вони на великій машині приїхали, в нас такі рідко бувають. На свято не йшли, поїхали до свого дому на заводському посьолку за коліями. Зупинилися біля криниці, яку Ігорів батько викопав, води напилися.

Продавщиця продуктового магазину Світлана каже, родину Крутих у Гайвороні знали всі.

— Його тато на заводі працював, а мама на санстанції лаборанткою була. Ігор сам навчився на баяні грати, ще в 4 роки бринькав на тому, що батько з армії привіз. У музичній школі через півроку взнали, що він грає на слух, а нот не знає. А ще розказували, що в дитинстві він любив кришками, наче музичними тарілками, грати.

Зараз ви читаєте новину «Крутого не люблять у його школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути