Ексклюзиви
вівторок, 29 травня 2007 17:32

Кирило Стеценко надряпав на годиннику діда зірку

Автор: фото: Вікторія МАЙСТРЕНКО
  Онуки Павла Скоропадського і Кирила Стеценка Борис і Кирило (зліва направо) з настоятелем храму Бориса і Гліба отцем Павлом і директором хору ”Видубичі” Богданом Куцем
Онуки Павла Скоропадського і Кирила Стеценка Борис і Кирило (зліва направо) з настоятелем храму Бориса і Гліба отцем Павлом і директором хору ”Видубичі” Богданом Куцем

24 травня в церкві святих Бориса і Гліба на Теремках-2 у Києві відзначили 125-річчя композитора Кирила Стеценка. На літургію прийшли онук композитора, скрипаль Кирило Стеценко, внук гетьмана Скоропадського Борис та Микола Лисенко — правнук композитора Миколи Лисенка. Усі — у вишиванках.

— Настоятель храму Бориса і Гліба отець Павло сам зателефонував мені, — розповідає Стеценко. — У 1967-му 95-річчя діда відзначали на державному рівні, — пригадує. — 1982-го святкували в ЮНЕСКО. Тепер я організовую свята сам.

До Кирила підходить білява дівчинка, 8-річна донька Ксеня. Щось шепоче на вухо. Стеценко киває головою, дівчинка виходить із церкви. На березі озера діти плещуться у воді.

— Завтра їдемо із Ксенею у Веприк під Фастовом, — каже Стеценко. — Дід жив там останні роки. Ксеня добре грає на скрипочці.

Галина та Олександра виїхали за кордон

Отець Павло запрошує до трапезної. Стеценко бере пластиковий стаканчик із "каберне". Згадує, як таємно від батька відніс до школи дідів годинник на ланцюжку.

— Голкою на внутрішній кришечці надряпав на ньому своє ім"я і радянську зірку. Потім тато віддав цей годинник у музей театрального мистецтва.

Кирило Стеценко завідує кафедрою менеджменту в столичному університеті культури. Мешкає разом із 82-річною матір"ю, колишнім медиком. Дружина Кирила Мар"яна — у Львові, викладає школярам українську мову. Їхній 18-річний син Максим вивчає менеджмент шоу-бізнесу в університеті культури. Донька Ксеня — учениця львівської школи ім. Крушельницької.

Сестри Кирила Стеценка, близнючки Галина та Олександра, виїхали за кордон. Галина — в Португалії, на острові Мадейра, викладає гру на органі. Її син Денис диригує шкільним симфонічним оркестром у Лісабоні. А Олександра вчить дітей гри на скрипці в Торонто. Троюрідна сестра Стеценка Тетяна — в Чикаго, піаністка. Троюрідний брат Володимир живе в Києві, він — інженер.

Зараз ви читаєте новину «Кирило Стеценко надряпав на годиннику діда зірку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути