пʼятниця, 24 березня 2017 05:05

Іван Цимбалюк виграв 500 гривень

Автор: Фото надане Ніною Цимбалюк
  Іван Цимбалюк із села Климентіївка Баранівського району на Кіровоградщині тримає 500 гривень. Гроші виграв після того, як передплатив ”Газету по-українськи”. Видання читає п’ять років.
Іван Цимбалюк із села Климентіївка Баранівського району на Кіровоградщині тримає 500 гривень. Гроші виграв після того, як передплатив ”Газету по-українськи”. Видання читає п’ять років.

— Квитанцію про передплату "Газети по-українськи" ми відправили ще влітку. Я першою за чоловіка побачила його в списках. Від радості підстрибувала й танцювала, хоч уже стара баба, — каже 78-річна Ніна Цимбалюк із села Климентіївка Баранівського району на Житомирщині.

Її чоловік Іван Цимбалюк, 80 років, передплатив "Газету по-українськи". Відправив квитанцію на адресу редакції, взяв участь у розіграші та виграв 500 грн.

"Газету по-українськи" подружжя передплачує п'ять років.

— Спочатку її отримував сусід. Мовляв, така хороша газета, випишіть і ви. І правда, багато чого є почитати, — говорить Іван Остапович.

Із дружиною Ніною Архипівною живуть разом 58 років.

— У нас довго не було дітей. А моя старша на три роки сестра Настя мала вже трійко. Була розлучена й завагітніла. Я її попросила: "Сестричко, ти не роби аборт. Виноси та народи. А ми з чоловіком заберемо дитину собі. Виростимо й виховаємо, ні в чому не буде нуждатися". Марійку сестра рік годувала грудьми. Опісля дитина була в нас. Ми її вдочерили, так що Маруся — наша донечка. Вона завжди знала свою історію, хто її народив. Сестра живе в нашому селі. Люди теж знають, що Маруся нам не рідна донька. Вона в нас нічим не була обділена. Вивчили, працювала медсестрою в неврології. Зараз на пенсії, але підробляє в поліклініці санітаркою. Ми Марусі купили квартиру в Житомирі. Так склалося, що і вона взяла на виховання хлопчика. Тільки з дитбудинку, — розповідає Ніна Архипівна.

Ніна Цимбалюк все життя працювала дояркою. Іван Остапович до пенсії трудився на пилорамі.

— У мене в трудовій книжці дві печатки — коли поступив на роботу й коли звільнився. 50 років проробив на одному місці та заробив 1,5 тисячі гривень пенсії. Пішов у соцзабез. А там чоловік оформлявся на пенсію. Стажу мав три роки, а вся книжка в печатках. Ніде довго не затримувався. Пенсія в нього вийшла така сама, як у мене. Хоч я робив тяжко. Де справедливість? — говорить Іван Остапович.

— Я і дитинство мав тяжке, — продовжує Іван Цимбалюк. — Нас у батьків було двоє синів і стільки ж дочок. Я — найменший. Батьків розкуркулили. Забрали все. Худобу й навіть половину хати відрізали та розібрали. Залишили одну корову. Але сказали, щодня в державу здавати 20 літрів молока, замість податку. А де ж його стільки візьмеш? Батьки корову згодом відвели на базар. Коли мені було 8 років, померла мати. Тоді жити стало ще важче. Батько заради нас удруге не захотів женитися.

Зараз ви читаєте новину «Іван Цимбалюк виграв 500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути