Ексклюзиви
четвер, 11 березня 2010 08:25

Едіту П"єху обікрали

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Співачка Едіта П’єха знялася в рекламі сиропу стоп-ангін. За це отримала найбільший гонорар у житті.  За гроші купила собі норкову шубу
Співачка Едіта П’єха знялася в рекламі сиропу стоп-ангін. За це отримала найбільший гонорар у житті. За гроші купила собі норкову шубу

"Цього року мені виповниться 73, — каже російська співачка Едіта П"єха. 7 березня вона виступала з концертом у столичному Будинку офіцерів. — Я не робила пластичних операцій, не підтягувала обличчя, не накачувала груди силіконом і не зрізала із живота жир. Їм овочі, фрукти та пророслі злаки. Кожен день починаю з обливання холодною водою. Замість фітнес-клубів одягаю на руку грубу рукавичку із мішковини і масажую все тіло".

Едіта П"єха сидить у кріслі. На столі біля неї лежать три гілки мімози. Жінка в чорному плетеному светрі дарує їй букет червоних троянд.

— 35 лет назад вы выступали в университете имени Тараса Шевченка, — каже співачці. —  Мне тогда было 5 лет, я подарила вам точно такой же букет роз. Вы меня не запомнили?

Едіта Станіславівна усміхається і хитає головою. Каже, любить хризантеми, бо вони довше стоять.

Концерт у столиці був запланований на грудень. Його перенесли через її хворобу.

— Уранці прокидаюся і відчуваю, що паморочиться в голові. Раніше перед концертом скакала на скакалці, щодня пішки проходила 8 кілометрів. Минулого року поламала ногу, це в мене вже шостий перелом. Лікарі попередили — після сьомого доведеться їздити в інвалідному візку. Усе тому, що в дитинстві недоїдала. Мама готувала нам "суп із нічого". Десь на городі знаходила морквинку і дві картоплинки, варила їх у воді із ложкою борошна. Наприкінці клала трохи зелені. Уперше спробувала молоко, коли мені виповнилося 10 років.

Едіта П"єха народилася в шахтарському містечку Нуаель-су-Ланс на півночі Франції. Коли їй було 4 роки, батько, а незабаром і старший брат, померли від туберкульозу. Навчалася на філософському факультеті Ленінградського університету. Там її помітив музикант Олександр Броневицький.

— Розлучилися, бо він заглядався на інших. Після мене одружився з жінкою, молодшою на 20 років. У нього був понижений тиск, а вона йому навіть на коньяк грошей не давала. На гастролях у Нальчику закрила його в готельному номері. Він помер, тримаючи в руках телефонну трубку.

Вона йому навіть на коньяк грошей не давала

Живе з п"ятьма собаками та двома пенсіонерками у власному заміському будинку у селі Невська Дубровка за 80 км від Санкт-Петербурга.

— У молодості допомагала одному дитбудинку. Відвезла їм усі іграшки, які мені дарували шанувальники. Директорка дитбудинку теж була сиротою. Забрала Ніну В"ячеславівну до себе, призначила управляючою справами. Як мене немає вдома, вона відповідає на телефонні дзвінки. Пере білизну, годує п"ятьох собак, яким я дала притулок. Повертаюся додому — на столі лежить звіт про виконану роботу. Інша — Віра — теж із дитбудинку. Перебила мені весь посуд, зіпсувала найкращі светри. Не знала, що шерстяні речі не можна виварювати. Приводила до будинку свого друга, коли мене вдома не було. Він украв мою скриньку із грошима.

Донька співачки Ілона Броневицька — акторка, співачка і ведуча. Онук Стас П"єха — співає.

— Ми рідко бачимося. Останній місяць спілкуємося по телефону. Я не хочу вихваляти Стаса, але в ньому є якась родзинка.

Минулоріч з онуком знялася в рекламі сиропу стоп-ангін. Каже, отримала найбільший в житті гонорар.

— Коли вони назвали суму, я ледь зі стільця не впала. Якби торгувалася, могла б отримати в 10 разів більше. За ті гроші купила собі норкову шубу. У мене пенсія — 10 тисяч рублів (2680 гривень. — "ГПУ"). Як запрошую гостей, цю суму за раз витрачаю в магазині.

Зараз ви читаєте новину «Едіту П"єху обікрали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути