Ексклюзиви
четвер, 13 грудня 2007 17:55

Чому ми так бідно живемо

"Дорога редакціє газети "ГПУ". Вашу газету я випадково взяв у товариша, щоб розгадати кросворд, а потім перечитав її з першої до останньої сторінки. Мені 50 років. Працюю агрономом із часу закінчення УСГА (Уманська сільськогосподарська академія — "ГПУ") в 1982 році в одному господарстві, назва і статут якого два рази змінювалися. Змінювались і мої посади. По службовій драбині вище головного агронома (був півроку) не піднімався... До редакції газети пишу вперше. Надії на публікацію 0,001%. Ну рахуйте, що це — крик душі. Зараз багато хто каже, що при Брєжнєві ми пожили. Я згоден, що тоді середній рівень життя був вищий, але все ж таки набагато нижчий від країн "загниваючого капіталізму". А тепер моя філософія, чому ми так бідно живемо? Наприклад, на Заході у сім"ї мільярдера народилася нормальна дитина. Звичайно, батьки дадуть їй освіту і, грубо кажучи, керівну посаду. А якщо дитина, перепрошую, дебіл — то її матеріально забезпечать, але освіти і керівної посади давати не будуть.

А у нас (і я вважаю, це з 1917 року так) якщо хоч одне з батьків хоч якийсь "начальничок".... Фактично купують і диплом про освіту, і керівну посаду. I, звісно, не завжди, але часто, такі стрімко рухаються по службовій драбині і керують нормальними людьми.

Прошу ні в якому разі не думати, що я обіжений долею. Я вважаю себе самою щасливою людиною на землі, бо мені здається, що мене люблять жінка і дві дочки  — до речі, студентки. I мені не дуже хочеться, щоб ними колись керували, перепрошую, дебіли.

По-сучасному, це, здається, називається боротьбою з корупцією. Доки не виведем цієї корупції, доти так і житимем. Ну, оце і все.

З повагою Журавель Дмитро Григорович,
с. Митченки Бахмацького р-ну Чернігівської обл.


I ще. Якби я був президентом, то видав би указ: якщо депутат любого рівня не виконав передвиборних обіцянок, то він не має права балотуватися на наступних виборах".

Зараз ви читаєте новину «Чому ми так бідно живемо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути