вівторок, 18 липня 2017 05:06

Ада Роговцева перенесла святкування ювілею на осінь

Автор: www.vm.ru
  80-річчя актриса Ада Роговцева зустріла на роботі. Восени у столичному театрі імені Івана Франка пройде її творчий вечір
80-річчя актриса Ада Роговцева зустріла на роботі. Восени у столичному театрі імені Івана Франка пройде її творчий вечір

16 липня актрисі Аді Роговцевій виповнилося 80 років. У день народження була на роботі. Ювілей святкуватиме восени. Її творчий вечір влаштують у столичному театрі ім. Франка.

— Громких празднований не было, — розповідає донька Ади Роговцевої режисер 45-річна Катерина Степанкова. — У неділю у мами був робочий день — зараз вона знімається в новому серіалі. 18 липня гратиме у прем'єрі виставки "Соломон у спідниці" на сцені Жовтневого палацу. З ним поїде у невеликий тур по Україні. Святкуватиме восени. Робить так завжди, бо в цю пору театрали повертаються до роботи ­після відпусток.

Ада Роговцева народилася у Глухові на Сумщині. Закінчила театральний інститут ім. Карпенка-Карого. 1958 року влаштувалася на роботу в столичний театр ім. Лесі Українки. Грала там 35 років. Відомою стала після вистави "Варшавська мелодія" за п'єсою Леоніда Зоріна. Її поставив режисер Едуард Митницький, 85 років.

— Після генеральної репетиції сказав Аді Миколаївні, що ця вистава зробить її знаменитою. Так і сталося, — згадує Едуард Маркович. — Якось повезли цей спектакль у Вінницю. Раптово у залі погасло світло. На якийсь час запала пауза. А потім глядачі запалили свічки і запальнички. Попросили: "Грайте, будь ласка, далі". Ця вистава йшла два десятиліття. Ада Миколаївна у ній виходила на сцену майже 300 разів.

Зіграла у понад 50 виставах, знялася у стількох же фільмах. Найвідоміші "Овод", "Лісова пісня", "Мій генерал", "Щастя за рецептом", "Чоловіча інтуїція" і "Тарас Бульба". Зараз працює у Театрі драми і комедії на Лівому березі. Знімається у серіалах.

— Ада Миколаївна — талановита актриса, яка відчуває драматурга, сценариста і режисера, — каже актор 58-річний Володимир Горянський. — Перед виходом на сцену завжди хреститься, бо вірить у Бога. Любить парфуми. Від Ади Миколаївни завжди приємно пахне. Якось грала у виставі начальницю ливарного цеху. На сцену виходила у чоботях і спецовці, а слідом за нею тягнувся шлейф французьких ароматів. Не могла від цього відмовитися навіть заради того, щоб вжитися у роль.

46 років прожила у шлюбі з актором Костянтином Степанковим. Він помер 22 липня 2004 року. Мають спільну доньку Катерину. Син Костянтин помер 2012‑го від раку. Йому було 49 років.

— Після смерті сина не можу спокійно спати, — говорить Ада Миколаївна. — Раніше мене це виручало: поспала, і ніби жива. Зараз — важко. Життя мене випробовує.

З початком війни на Донбасі, Ада Роговцева підтримувала наших військових. 2015-го у Росії на неї відкрили кримінальну справу. Звинуватили у спонсоруванні української армії за рахунок зароб­лених у Росії гонорарів. Заочно засудили до трьох років в'язниці.

— Ні за які гроші не зміню позиції, — каже актриса. — Я підтримую Батьківщину перед агресією колосального монстра. Не хочу, щоб мене, моїх дітей та онуків знову зробили рабами.

Зараз ви читаєте новину «Ада Роговцева перенесла святкування ювілею на осінь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути