середа, 23 жовтня 2019 13:37

Поліцейський переплутав пташиний послід із кокаїном

Вісім фатальних помилок

Поліція Південної Кореї розслідує справу проти лікаря-акушера й медсестри з клініки округу Гансо в Сеулі. 7 серпня медики помилково зробили аборт не тій пацієнтці.

"Жінка приїхала на обстеження з В'єтнаму. Сказали, вона на шостому тижні вагітності. Призначили крапельницю із живильним розчином. Поки чекала на процедуру, її медичну карту переплутали з паперами іншої пацієнтки. Тій мали робити аборт через завмирання плода", – кажуть у поліції.

Медсестра ввела в'єтнамці анестетик, лікар перервав вагітність. Наступного дня жінка через кровотечу знову звернулася в клініку. Дізналася правду. Обоє медиків визнали, що через їхню халатність пацієнтка втратила дитину

 

1. 28 вересня медики з лікарні в Лубнах на Полтавщині повідомили родичів 50-річного Олександра Радченка про його смерть. Наступного дня виявилося, що лікар переплутав пацієнтів з однаковими прізвищами – й зателефонували не тій сім'ї. Насправді помер 88-річний чоловік.

– Батьку прооперували виразку шлунка. Перевели в реанімацію. Після обіду нам подзвонили й сказали, що тато помер. Мовляв, його відвезли в морг, у понеділок робитимуть розтин. Ми обдзвонили родичів, ритуальні служби, оплатили похоронні послуги. Наступного ранку дзві­нок: ваш батько від наркозу відійшов, усе добре, – розповідає Анна, донька Радченка.

Лікар вибачився. Пообіцяв матеріальну компенсацію. Родичі Олександра Радченка планують позиватися.

2. Американському футболісту Шею Вертсу, 25 років, загрожував тюремний термін. У серпні цьогоріч поліцейський переплутав пташиний послід на кофті спортсмена з кокаїном.

– Їхав близько 120 кілометрів на годину. На повороті зупиняли поліцейські, але я рушив далі. Був вечір. Не хотів ставати в темному місці. Думав дістатися містечка і там говорити з патрульними, – розповідає Шей. – Поліцейських зацікавила біла субстанція на капоті машини. Подібну пляму помітили й на моїй кофті. Експрес-тест двічі показав наявність у ній наркотиків.

Шею зачитали його права. Після результату експертизи через кілька днів зняли звинувачення.

3. 1 липня мешканка Запоріжжя прийшла в дитячий садок по 5-річну доньку. Дитини не було в групі. Вихователька зізналася, що віддала дівчинку літньому незнайомому чоловікові. Він назвався дідусем.

– На пошуки підняли весь особовий склад обласної поліції. Дівчинку з чоловіком знайшли. Пояснив, що приїхав у гості до дітей у Запоріжжя. Вирішив забрати із садка внучку, якої не бачив два роки. Додому привів чужу дитину, – розповів 46-річний В'ячеслав Аброськін, заступник керівника Нац­поліції. Рідна онука до вечора залишалася в дитсадку.

4. 20 студентів з індійського штату Телінгане у березні-квітні цього року через погані оцінки на іспиті вкоротили собі віку. Згодом виявилося, що в програмному забезпеченні стався збій. Результати тестів були неправдиві.

– 350 тисяч студентів із мільйона отримали низькі результати. 20 відмінників не змогли цього пережити, – розповідає мати одного із загиблих. – Ми ви­йшли на вулицю з протестами, аби ще раз перевірили тести. Нас підтримали політичні партії, тому влада пішла назустріч. Комп'ютерна помилка підтвердилася.

5. 26-річний Ботам Шем Жан із міста Даллас, США, загинув 6 вересня торік у власній квартирі. Його застрелила офіцер поліції Амбер Гайгер, 30 років. Прийняла за грабіжника.

– Наша колега увечері повернулася з роботи. Випадково зайшла в чужу квартиру. Двері були відчинені. Коли побачила стороннього чоловіка, почала стріляти. Подумала, що грабіжник. Ботам помер у лікарні, – каже начальник поліції Далласа Рене Хол.

Загиблий був уродженцем Сент-Люсії. Мешкав в елітному житловому комплексі за квартал від поліцейського відділка.

Після інциденту жінка викликала поліцію, в усьому зізналася. Її арештували.

– Потрібно бути божевільним, аби не зрозуміти, що ти увійшов у чужу квартиру, – обурювалася мати Ботама – Еллі Джин.

6. У грудні 2017-го в китайському місті Цзуньї жінка потрапила у ДТП через мавпу. Зад тварини прийняла за червоний сигнал світлофора.

– Мавпа залізла на металеву опору, де кріпилися камери відеоспостереження. Побачивши червону пляму попереду, жінка різко загальмувала. При цьому не помітила автівки позаду, – розповідають у поліції.

Обидві машини потребували капітального ремонту. З'ясувалося, що мавпа втекла із цирку. Директор установи компенсував збитки водіям.

7. Позаторік американець 71-річний Крейг Коулі вийшов із в'язниці. Через помилкові звинувачення у вбивстві 39 років провів за ґратами. Влада виплатила йому $21 млн компенсації.

– Повторне розслідування справи та ДНК-тест довели, що Крейг не винен. Ветерану війни у В'єтнамі скалічили життя, – вибачався губернатор штату Джеррі Браун.

Коулі звинуватили в убивстві 1978-го його колишньої коханої 24-річної Ронди Віхт та її сина 4-річного Дональда. Напередодні пара розійшлася. Сусіди стверджували, що в день вчинення злочину бачили автівку Коулі біля її житла.

Крейг мав алібі. Але суд це проігнорував. Засудили до довічного ув'язнення.

8. Лікарі пологового будинку в чеському місті Тржебіче переплутали новонароджених дівчат Ніколу та Вероніку 2006 року. Подружжя Броже-Троянових і Цермакових 10 місяців виховували чужих дітей.

– Ще в пологовому запідозрив, що не все гаразд. Наша донька народилася з вагою 3,3 кілограма. Наступного дня сказали, важить – 2,8. Як таке може бути? Бачив, що донька на мене не схожа. Провели ДНК-тест. Він показав, що ні я, ні дружина не є біологічними батьками дівчинки, – говорить батько Ніколи 29-річний Лібор Броже.

Чоловік звернувся в клініку. Перевірили пари, які цього дня стали батьками. Виявилося, породіллям Ярославі Трояновій та Ярославі Цермаковій переплутали дітей. Жінки обмінялися немовлятами. Через суд отримали матеріальну компенсацію від клініки.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейський переплутав пташиний послід із кокаїном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути